סיבים תזונתיים נמצאים במרבית קבוצות המזון. מומלץ לשלב בתפריט היומי שלנו את כל קבוצות המזון על מנת להגיע לתפריט מאוזן. להלן מספר דוגמאות למזונות עשירים בסיבים תזונתיים:
עבור ילדים שלא מורגלים באכילת קטניות, עדשים הן דרך נהדרת להתחיל, היות שהן הקלות ביותר לעיכול מבין הקטניות ולרוב האנשים הן אינן גורמות לתסמינים במערכת העיכול. למשל מרק עדשים כתומות ואורז, פירה מועשר בעדשים כתומות וכמובן המג'דרה המנצחת (כדאי להכין ביחס של 1:1 לאורז). את גרגירי החומוס רוב הילדים מכירים דרך ממרח החומוס האהוב וגם בפלאפל.
נוסף לכך, לאחרונה אסם השיקה סדרת מוצרים של “הפלוס התזונתי", המכילה סדרת קמחים המועשרים ב־30% קמח מלא, ומוצרי פסטה, פתיתים, קוסקוס ואטריות המוכרים והאהובים בתוספת סיבים תזונתיים שמקורם בשיבולת שועל. היתרון במוצרים אלו הוא שהטעם והמרקם נשמרים ואין צורך לשנות מתכונים מוכרים.
ידוע שלעתים קרובות ילדים רגישים לכל שינוי בטעם ובמרקם, וכאן יש אפשרות להציע להם מנות מועשרות בסיבים ובדגנים מלאים ללא השפעה על הטעם והמרקם.