שאלת קוראי מתחם התזונה של “מעריב": איך מרכיבים כריך מזין וטעים לבית הספר?
 
מכיוון שמדובר בארוחת עשר, הכריך נחשב כארוחה ולכן עליו להכיל את ארבע קבוצות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וירקות. אז איך מרכיבים כריך מנצח?

שלב ראשון: בוחרים פחמימות. פחמימות מהוות את מקור האנרגיה העיקרי לגוף. רצוי לבחור בלחם, לחמנייה או פיתה מדגנים מלאים. דגנים מלאים מהווים מקור לפחמימות ולסיבים תזונתיים. 
 
שלב שני: בוחרים שומנים. שומנים חיוניים לגופנו, אבל בכמויות קטנות. העדיפו שמנים צמחיים בצורתם הטבעית כמו טחינה ואבוקדו. 

שלב שלישי: בוחרים חלבונים. חלבונים חיוניים לתהליך התפתחות וגדילה, שומרים על תפקוד כלל מערכות הגוף ובעלי השפעות רבות נוספות, לכן מומלץ להקפיד לשלב מנת חלבון איכותי בכל כריך. לדוגמה: גבינות, ביצים, ממרחי קטניות כמו חומוס, טופו, טונה ועוד.
 
שלב רביעי: מוסיפים ירקות. לא חייבים ירקות בתוך הכריך. הם יכולים להיות גם חתוכים בצד או להשתלב כממרחי ירקות, כמו סדרת המזטים של צבר, המכילה לפחות 50% ירקות.
 
ממרחים יסייעו לגוון בטעמים. בחרו בסלטים ובממרחים של חברה מוכרת, כך תדעו שהמוצר עבר בקרת איכות. מומלץ להוסיף גם קופסה עם פירות חתוכים. בחרו מכל קבוצה מרכיב, ומקבוצת הירקות מומלץ אף מספר מרכיבים, והרכיבו יחד עם הילדים את השילוב המועדף עליהם בכל יום.
 
בתיאבון!
 
אורלי פיינה
אורלי פיינה
רוצים להשפיע על התוכן במדור? היכנסו למתחם התזונה ב"מעריב" והצביעו לנושאים שהכי מעניינים אתכם:
www.maariv.co.il/good–nutrition