המגוון ההולך וגדל של תחליפי הלחם המוצעים על מדפי המרכולים מאפשר לנו לגוון ולהעשיר כל ארוחה. תחליפי לחם כוללים פריכיות חיטה או אורז, פריכות של פיטנס, לחמית על בסיס דגנים מלאים ועוד. כדי לצרוך אותם נכון, חשוב לבחור היטב את תחליף הלחם שאותו נרצה להגיש לשולחן.

למשל, קיימים תחליפי לחם על בסיס חיטה מלאה או כאלה המכילים שילובי דגנים וקטניות.

כדי לבחור נכון רצוי לקרוא את רשימת המרכיבים ולבחור מוצר הקרוב ביותר בהרכבו ללחם:
• מכיוון שרשימת המרכיבים מסודרת לפי כמות כל מרכיב במוצר עצמו, ודאו שדגנים מלאים או שילוב דגנים וקטניות מופיעים ראשונים ברשימת מרכיבי המוצר.
• שימו לב להנחיות שעל האריזה לגבי גודל המנה המומלצת, והתאימו את כמות הצריכה שלכם להמלצות האלו. העדיפו מוצרים המכילים אריזות אישיות של מנות מדודות המתאימות לכם.
• קראו את הטבלה התזונתית שנמצאת על האריזה, וודאו שכמות הסיבים התזונתיים למנה לא תהיה נמוכה מ–1 גרם למנה.
• הערך הקלורי למנה אחת של תחליף לחם צריך להיות דומה לזה של פרוסת לחם ולעמוד על כ–80 קלוריות.
זכרו: אחד מהיסודות החשובים והמאתגרים בניהול אורח חיים בריא הוא הקפדה על ארוחות מסודרות, הכוללות את כל מרכיבי התזונה. היעזרו בתחליפי לחם לגיוון הארוחות היומיות, בלי לפגוע בערכים התזונתיים.



רוצים להשפיע על התוכן במדור? היכנסו למתחם התזונה ב"מעריב" והצביעו לנושאים שהכי מעניינים אתכם.