שלל המנצחים: קלינטון וטראמפ אכלו את התפוח הגדול

שלא תהיה טעות: למועמדת הדמוקרטית היה הישג יפה בבחירות בניו יורק, המדינה ששלחה אותה לסנאט בשנת 2000, אבל ההישג היפה יותר היה של המיליארדר השנוי במחלוקת

שמואל רוזנר צילום: ללא
מתקרבים לעימות ישיר. קלינטון וטראמפ
מתקרבים לעימות ישיר. קלינטון וטראמפ | צילום: רויטרס

קלינטון ניצחה עם פחות מ־60% מן הקולות. כלומר, למתחרה שלה ברני סנדרס, שזכה לקצת יותר מ־40%, יש אחיזה אמיתית, משמעותית, בקרב הבוחרים. עמדותיו אומנם רדיקליות, אך הוא איננו מועמד קיקיוני. גם ישראל צריכה לקחת את העובדה הזאת בחשבון לנוכח הטון ההולך ומחריף שלו בענייניה.

ניו יורק הייתה תחנה מוצלחת, והתחנות המשמעותיות הבאות – קונטיקט (28 צירים), מרילנד (38 צירים), פנסילבניה (71 צירים) – נראות מבטיחות, לפחות בסקרים. טראמפ מוביל בפנסילבניה, הפרס הגדול, עם כמחצית מקולות הבוחרים. הוא מוביל במרילנד עם כ־40%. אגב, בשתי המדינות הללו לא טד קרוז, השמרן מטקסס ומי שנמצא במקום השני במניין הצירים, הוא יריבו העיקרי. קייסיק הוא היריב – עם כרבע מהקולות. בדיוק כמו טראמפ, גם קייסיק הוא ממדינה הגובלת בפנסילבניה ומוכר יחסית לבוחריה. ויש לו יתרון מסוים בכך שמדינתו, אוהיו, גובלת גם במרילנד (אבל ניו יורק גובלת בקונטיקט). ההצבעה במדינות אלה, וגם בדלאוור וברוד איילנד הקטנות יותר, תתקיים בשבוע הבא.

תגיות:
הילארי קלינטון
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף