אחרי שנים רבות, לראשונה נבחרי הציבור מהימין החלו לממש את הבטחותיהם

השבוע הזה צפוי להירשם כמועד שבו החלה מהפכת הנגד של מחנה ארץ ישראל. כל כך הרבה התחייבויות של ממשלות הימין לממש את המצע שלהן וכעת הגיעה הבלחה ראשונה

נדב העצני צילום: ללא
בנימין נתניהו, נפתלי בנט
בנימין נתניהו, נפתלי בנט | צילום: פלאש 90

רבות דובר על המלכודת האולטימטיבית שהכינו בנט ושקד לראש הממשלה ולשר האוצר, שאכן לא הותירה להם ברירה פרט להצבעה בעד. גם בליכוד התגבשה קבוצה של בכירים שקצה בהתנערות השיטתית של נתניהו מהשקפת העולם ומהבטחות הבחירות, והכינה במחשכים אגרוף פוליטי נגדו.

כך נוצרה קואליציית הברזל ונרשם השבוע הראשון במהפכת-הנגד; מהפכה שנועדה להפוך, סוף סוף, את היהודים תושבי יו"ש לאזרחים מהשורה ולא סוג ב'. שכוונתה לממש את ההשקפות הציוניות הקלאסיות - ההתיישבות, ההגשמה והעצמאות שאינה מתכרסמת.

זו מהפכת נגד מול שליטה היסטורית של המיעוט על הרוב, ומול פירמידה שלטונית ומשפטית הפוכה, שהונהגה בדור האחרון, ובמסגרתה חברי הכנסת והשרים אומנם נבחרים על ידי העם, אבל מי שקובע את ערכי המדינה ומדיניותה הם שופטי בג"ץ והיועץ המשפטי.

זו מהפכה שמטרתה להגשים את פסיפס האמונות של רוב הציבור בארץ, מי שמצביע באופן שיטתי בעד תפיסות הקואליציה הנוכחית, אבל נבחריו משליטים דווקא את מדיניות האופוזיציה. השבוע נעשה צעד ראשון גם נגד ההתבטלות לפני בעלי ההגמוניה בתקשורת ובאקדמיה. אלא שזו רק ההתחלה, ואת המהפכה צריך גם להשלים.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
נפתלי בנט
/
חוק ההסדרה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף