לאורך השנים כולם ידעו זאת, אך בשל "המצב ההומניטרי" בעזה העדיפו להתעלם מכך. הרי אם לא ניתן להעביר לפלסטינים סיוע הומניטרי, אולי הם יעלו את חמאס לשלטון ויהפכו את עזה למעוז טרור בינלאומי ולמאחז איראני, שלא לדבר על בסיס לניהול מלחמות נגד ישראל בכסות בתי ספר יסודי.
אם תהיה להם מועצה מקומית, כפי שיש לתושבי אום אל פאחם, הם יוכלו למשול בעצמם ולהמשיך לחיות בתוך ישראל. מבחינת ישראל הקמת רשות עירונית נפרדת לשכונות ערביות, תוך הבטחת המשך ריבונות ישראל על השכונות תבטיח את הרוב היהודי בעיר הבירה ותיתן לערבים שלטון מקומי עצמאי.
במשך 25 שנה לא היה ממשל אמריקאי שהסכים לשקול מדיניות שונה ביחס לפלסטינים. על כן אף ממשלה בישראל לא העזה להציע חלופה. השבוע ראינו שגם הממשל החדש נוטש את מה שהיה וגם הכנסת והליכוד מוכנים להוביל למשהו חדש.