יש קצה חוט: חשיפת צה"ל מחייבת אותו גם לפעול צבאית בהתאם

הודעת הצבא על הדרך בה מופעלים פעילי השטח בבניית העפיפונים ושיגורם מסמנת שתקופת האיפוק הסתיימה ושהכתובת היא אחת - חמאס. על פניו, אלה לא רק מילים שמופרחות לאוויר

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
שיטת ההפעלה של חמאס לחוליות טרור האש | צילום:

כמעט שבוע עבר מסבב ההסלמה האחרון ברצועת עזה, כאשר לאחר תקיפות צה”ל ברצועה בתגובה להמשך טרור העפיפונים ירה חמאס כמעט 50 רקטות ופצצות מרגמה. מאז ההסלמה הזו שמר צה”ל על איפוק, ועל אף המשך טרור העפיפונים, נמנע מלתקוף מטרות תשתית של חמאס ברצועת עזה. אפשר להעריך שמדובר בניסיון שלא להגיע להסלמה נוספת שעלולה לגרור עימות חריף.

אך בימים האחרונים אין שינוי בשטח, וטרור האש משתולל בדרום. התעשיות הביטחוניות אומנם האיצו את תהליכי הפיתוח והניסוי במערכות חדשות, אך על אף ההתקדמות, עדיין אין פתרונות בשלים לבעיה.

על רקע הביקורת כלפי מדיניות התגובה של צה”ל והלחץ הגובר במערכת הפוליטית, להודעה של דובר צה”ל אתמול, שחושפת כי טרור העפיפונים מבוצע מתחילתו ועד סופו על ידי חמאס, יש משמעות מבצעית. על פניו, אין מדובר רק במילים שמופרחות לאוויר.

אין זה אומר שמרגע זה, כל מי שישגר עפיפונים או בלוני נפץ ייפגע על ידי כלי טיס. גם בנושא הזה אפשר להניח שצה”ל יפעיל שיקולים נוספים וימתין להזדמנות מבצעית נוחה. ובכל זאת, בהודעה של אתמול, צה”ל מסמן לחמאס שתקופת האיפוק הסתיימה ושהכתובת היא אחת - חמאס. גם חשיפת השמות והתמונות של אנשי חמאס המעורבים בטרור העפיפונים נועדה להגביר את הלחץ ולאותת גם על אפשרות של פגיעה בהם.

תגיות:
חמאס
/
צה"ל
/
טרור העפיפונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף