לא סאדאת אשם: אנחנו הונינו את עצמנו במלחמת יום כיפור

הערכות המומחים, הגורסות כי ישראל יכולה להשלים עם פצצה גרעינית בידי איראן, אינן מרגיעות. הן דווקא מעלות את החשש שהפתעת 73' עלולה לחזור על עצמה

עמוס גלבוע צילום: ללא
סאדאת צופה בתמרון צבאי לפני היציאה למלחמה
סאדאת צופה בתמרון צבאי לפני היציאה למלחמה | צילום: keystone/gettyimages
2
גלריה

פעמים רבות אנחנו שואלים את עצמנו האם הפתעת מלחמת יום הכיפורים יכולה לחזור על עצמה בימינו או בעתיד. לא באותה צורה כמו אז, אבל אולי בצורה אחרת. או במילים אחרות, האם רוח התקופה ערב מלחמת יום הכיפורים, רוח ה"אני ואפסי עוד", ממתינה לנו גם עכשיו או בעתיד הנראה לעין? איני יודע, ובו בזמן איני רגוע. אמחיש זאת בעזרת שני מקרים.

 ניסוי טיל בליסטי של איראן.  צילום מסך
ניסוי טיל בליסטי של איראן. צילום מסך | ניסוי טיל בליסטי של איראן. צילום מסך

המסר הסמוי שעלה מהדברים הוא: מדינת ישראל יכולה להשלים עם פצצה גרעינית בידי איראן. אין לה כוונה לשגרה אלינו, הם יפחדו מתגובתנו, וגם אם ישגרו אז זה לא יהיה נורא. כמובן שהנושא מורכב ומסובך ורווי אי ודאות. אבל אני מעלה את השאלה: האם גם כאן אנו עדים להונאה עצמית שלנו על כוחנו מול מצב של איראן גרעינית? אני רואה עכשיו את ארצות הברית מתמודדת עם צפון קוריאה. ברור שאין בעולם מדינה שתשווה לעוצמה האמריקאית, אבל מה התועלת הממשית בכל העוצמה הזאת מול שיגיונות המנהיג הקוריאני?

תגיות:
איראן
/
מלחמת יום הכיפורים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף