דיפלומטיית ההשפלות שבה החלו הטורקים מהווה שיא שלילי ומכוער

מעניין אם יתנצלו על החיפוש הגופני שערכו בשגרירנו כאילו היה אחרון הפושעים, ולעיני התקשורת שהוזמנה מראש, כמו שישראל התנצלה כדי לסיים את משבר המרמרה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
איתן נאה בשדה התעופה בטורקיה
איתן נאה בשדה התעופה בטורקיה | צילום: AFP

מאז ומתמיד משמשת הדיפלומטיה ככלי ביטוי מרכזי של מדיניות ואסטרטגיה של מדינות. מכאן שהדיפלומטיה משרתת בראש ובראשונה אינטרסים לאומיים בכלל תחומי העניין הציבורי - ביטחון, יחסי חוץ בילטרליים ומולטילטרליים, כלכלה, הסברה, תרבות ועוד. מטבע הדברים, עיקר הפעילות הדיפלומטית מתקיימת הרחק מעין התקשורת תוך העברת מסרים חשאיים. אך עם המצאת המצלמה, וביתר שאת בעידן הטלוויזיה והתקשורת הדיגיטלית, יצאה הדיפלומטיה גם למישור הציבורי ומנהיגים ומדינות משתמשים במה שניתן לכנות "דיפלומטיה ויזואלית" או "חזותית" להעברת מסרים חדים ומהירים לתועלת פוליטית.

דיפלומטיה חזותית מתוכננת ומבוצעת כראוי מאפשרת להעביר מסרים חיוביים או שליליים, ידידותיים או מאיימים באופן מרומז או בוטה - מבלי להסתכן בביקורת או בתגובות נגד ממשיות. כיום, נוסף להודעות רשמיות ומנוסחות היטב היוצאות ממשרדי דוברים רשמיים, משתמשים מנהיגי העולם בדפי הפייסבוק ובציוצים, שחלקם פרועים וחסרי אחריות.

תגיות:
טורקיה
/
דיפלומטיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף