בעלי המוגבלויות שלא נכנעו - והקימו משפחה על אף הקשיים שהיו בדרך

למרבה הצער, בעלי מוגבלויות רבים לא מצליחים למצוא זוגיות ולהקים משפחה. לכבוד יום האהבה, אלו תמונות הניצחון והסיפורים האישיים של מי שלא הסכימו לוותר על החלום

אילנה שטוטלנד צילום: פרטי
משפחת ברידצ'יבסקי
משפחת ברידצ'יבסקי | צילום: כרמל ורניה

ביום ראשון יחול יום האהבה הבינלאומי, ולנטיינ'ס דיי. למצוא אהבה זו משימה לא פשוטה. המרוץ אחריה כולל דייטים כושלים, פרטנרים שלפעמים מבריזים, וגם בני זוג שפתאום מחליטים לסיים את הקשר. חיפוש זוגיות והקמת תא משפחתי מסובכים עוד יותר כשמדובר באדם נכה ובעל מוגבלות. הוא עלול לפגוש בסביבה אטומה ובאנשים שפוסלים אותו מראש.

"הקמת משפחה והולדת ילדים הן נושא שמטריד אנשים נכים בוגרים, וגם את הורי הילדים הנכים שחוששים לעתידם", אומר בועז קרמר, מנהל אילן - מרכז הספורט לנכים ברמת גן (בית ספיבק). "אני מאמין שהכוח הטוב ביותר ללמידה הוא להסתכל על אנשים שדומים לך, ולכן צילמנו כמה משפחות שבהן אחד ההורים או שניהם סובלים מנכות. המטרה הייתה להעלות את המודעות להקמת משפחה במצבים כאלה. להראות שיצירת זוגיות והולדת ילדים בקרב נכים זה משהו שקיים, אפשרי ואפילו מצליח".

"יש כל מיני סטריאוטיפים לגבי נכים, והחברה שלנו פרפקציוניסטית", מוסיפה אילת אברהם, רכזת שירות סוציאלי באילן. "אנשים אומרים לעצמם 'למה שאצא עם מישהו שהוא שונה ממני?', ונרתעים מאנשים עם מוגבלות, אפילו בלי שום קשר לזוגיות. רואים קודם את המגבלה ולא את האדם. לעומת זאת, דווקא הרבה פעמים נכים כן מכוונים לאוכלוסייה הבריאה. יש גם כאלה שלא משלימים עם המגבלה שלהם, רואים עצמם רגילים לגמרי, ולכן הם בעצמם ישללו היכרות של אנשים עם נכויות. אסור לוותר. נכון שיש נכים רבים המתקשים במציאת זוגיות, אבל מצד שני יש גם לא מעט שכן הצליחו למצוא אהבה, להתחתן ולהקים משפחה".

תגיות:
יום האהבה
/
בעלי מוגבלויות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף