לפני מספר שבועות קיבלתי בקשה לטיפסקל להכנת תוספת ודגים. הנוסח היה “אני מחפשת משהו קל, מהיר, פשוט ומזין, ללא הרבה מצרכים”.
השנייה היא מנת דגים שמקבלת את טעמה מעשבי תיבול ומכינים אותה בתנור, השיטת הפופולרית להכנת דגים. בסוף התהליך מקבלים נתחי דג פריכים ושחומים, לפעמים שוחים ברוטב עסיסי או נתונים על מצע ירקות עשיר. בחרתי במנה שאני מרבה להכין לבני משפחתי. מתכון פשוט וקל עם מינימום חומרים. אפשר להכינו בשתי דרכים - על הכירה או בתנור - שכל אחת מהן מניבה תוצאה מפתיעה.
1 ק"ג נתחי דגים או דגים שלמים לבחירתכם
(דניס, לברק, בורי, בס ועוד) מלח ופלפל שחור, גרוס
2 כפות מיץ לימון
פרוסות לימון מחצי לימון
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות או פרוסות
תיבול מתחלף לפי הטעם:
3־2 ענפי רוזמרין
או 2־3 ענפי תימין
3־2 פלפלונים אדומים
חריפים או שטה
1. מחממים תנור לחום בינוני
(180 מעלות) ופורסים יריעת רדיד אלומיניום בתבנית התנור.
2. מניחים את נתחי הדג או דג שלם במרכז התבנית כשהעור כלפי מטה.
3. בוזקים על הנתח מלח ופלפל שחור, מטפטפים לאורכו את מיץ הלימון ושמן הזית, מסדרים סביב
את פרוסות הלימון, מפזרים את פרוסות השום ומניחים על פניו את ענפי הרוזמרין או התימין והפלפלונים.
4. סוגרים את רדיד האלומיניום היטב ואופים כ־30־40 דקות.
5. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום.
אם הדג שלם פורסים למנות.
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף אורגנו יבש או בזיליקום טרי
1 כפית כמון
1 שקית פסטה מסולסלת צבעונית
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כורכום (לא הכרחי)
1. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב.
2. מוסיפים אורגנו או בזיליקום, כמון ופסטה, מערבבים היטב ומטגנים 3־2 דקות.
3. מוסיפים את כמות המים המופיעה על גב האריזה, מערבבים, מתבלים במלח, בפלפל שחור ובכורכום.
4. מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.