לפני מספר שבועות קיבלתי בקשה לטיפסקל להכנת תוספת ודגים. הנוסח היה “אני מחפשת משהו קל, מהיר, פשוט ומזין, ללא הרבה מצרכים”.

נזכרתי בשתי מנות אהובות. הראשונה – פסטה צבעונית - אחת התוספות שאני מכינה כשהזמן דוחק. התוספות יכולות להיות על בסיס קטניות, דגנים ופסטות, והן בדרך כלל מתלוות למנה העיקרית בארוחה ומותאמות לה. תפקידה של התוספת הוא להשלים את מנת החלבון הנדרשת למנה העיקרית ולהעניק לסועדים תחושת שובע. היא יכולה להיות פשוטה ומהירת הכנה ובאותה הקלות ניתן גם ליצור מחומרי הגלם מנות מפתיעות בשילובים מגוונים.

לפורטל הקולינרי של פסקל


השנייה היא מנת דגים שמקבלת את טעמה מעשבי תיבול ומכינים אותה בתנור, השיטת הפופולרית להכנת דגים. בסוף התהליך מקבלים נתחי דג פריכים ושחומים, לפעמים שוחים ברוטב עסיסי או נתונים על מצע ירקות עשיר. בחרתי במנה שאני מרבה להכין לבני משפחתי. מתכון פשוט וקל עם מינימום חומרים. אפשר להכינו בשתי דרכים - על הכירה או בתנור - שכל אחת מהן מניבה תוצאה מפתיעה.

טיפסקל
ככלל, כדי לא לזכות בפסטה סמרטוטית ורכה מדי, כשמכינים אותה יש צורך להקפיד על זמני הבישול. בישול ארוך או קצר מהדרוש יהפוך את התוספת הנפלאה לסתם עוד מנה וחבל.  את הפסטה אפשר בקלות להפוך למנה חלבית, אם מפזרים מעליה גבינה צהובה מגוררת או משלבים מעט גבינה מלוחה ואורגנו.
 

דג מתובל בתנור

החומרים ל־6־4 מנות:
1 ק"ג נתחי דגים או דגים שלמים לבחירתכם 
(דניס, לברק, בורי, בס ועוד) מלח ופלפל שחור, גרוס
2 כפות מיץ לימון
פרוסות לימון מחצי לימון
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות או פרוסות
תיבול מתחלף לפי הטעם: 
3־2 ענפי רוזמרין 
או 2־3 ענפי תימין
3־2 פלפלונים אדומים 
חריפים או שטה

דג פשוט בתנור. צילום: פסקל רובין פרץ
דג פשוט בתנור. צילום: פסקל רובין פרץ


 
אופן ההכנה: 
1. מחממים תנור לחום בינוני 
(180 מעלות) ופורסים יריעת רדיד אלומיניום בתבנית התנור. 
2. מניחים את נתחי הדג או דג שלם במרכז התבנית כשהעור כלפי מטה.
3. בוזקים על הנתח מלח ופלפל שחור, מטפטפים לאורכו את מיץ הלימון ושמן הזית, מסדרים סביב 
את פרוסות הלימון, מפזרים את פרוסות השום ומניחים על פניו את ענפי הרוזמרין או התימין והפלפלונים.
4. סוגרים את רדיד האלומיניום היטב ואופים כ־30־40 דקות.
5. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום. 
אם הדג שלם פורסים למנות. 
מגישים חם.
 

פסטה צבעונית מתובלת


החומרים ל־6־4 מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף אורגנו יבש או בזיליקום טרי 
1 כפית כמון
1 שקית פסטה מסולסלת צבעונית
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כורכום (לא הכרחי)

פסטה צבעונית ומתובלת. צילום: פסקל רובין פרץ
פסטה צבעונית ומתובלת. צילום: פסקל רובין פרץ


 
אופן ההכנה: 
1. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב.
2. מוסיפים אורגנו או בזיליקום, כמון ופסטה, מערבבים היטב ומטגנים 3־2 דקות.
3. מוסיפים את כמות המים המופיעה על גב האריזה, מערבבים, מתבלים במלח, בפלפל שחור ובכורכום.
4. מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.
5. מכבים את הלהבה, בוחשים ומשאירים בסיר מכוסה כ־5 דקות. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול עם מעט שמן זית, בזיליקום ומלח ומגישים חם.

לרכישת הספר נדוניה, הקשר העדתי המתוק.