אופנה

חדשות האוכל: שלל בראנצ'ים וארוחות בוקר שיעשו לכם את היום

הוולנטיין חלף, הרווקים יכולים שוב לנשום ולצאת החוצה כשאר בני האדם והזוגיים יכולים להפסיק לחשוש שמא הם היו לא בסדר. אז בואו נפתח כפתור במכנסיים ונאכל משהו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בראנץ' בתשבי
בראנץ' בתשבי | צילום: מייקל יטברק
3
גלריה

הנה חלף עבר לו ולנטיין והעולם חזר לסדרו, הרווקים יכולים שוב לנשום ולצאת החוצה כשאר בני האדם, והזוגיים יכולים להפסיק לחשוש שמא הם היו לא בסדר. עכשיו משזה עבר לו – בואו נפתח כפתור במכנסיים ונאכל משהו כי יש שלל בראנצ׳ים וארוחות בוקר חדשות שיפתחו לכם את היום הרבה יותר טוב.

בין חומרי גלם האופייניים לאיזור ניתן למנות: בוטרגה של ביצי דגים מיובשות, בשר טלאים, גבינות וחלב כבשים, טחינה יוונית המופקת מזרעי השומשום שלא עברו קליה, שזיפים חמצמצים מיובשים ועוד.

התפריט יכלול:

סאבידה עם תרד | דג בקלה מבושל עם תפוחי אדמה, בצל ושזיפים מיובשים | תבשיל בשר טלה עם אורז ועשבי תיבול| עוף בטרחנה | בשר בקר מבושל עם חבושים טריים| חצילים ממולאים ברימונים עם רוטב של יוגרט כבשים וטחינה עם פלפל חריף וצ'ילי | מאפה 12 האלים בגרסת צפון יוון ועוד.

השף ניקוס קצאניס. צילום: צביקי עשת
השף ניקוס קצאניס. צילום: צביקי עשת | השף ניקוס קצאניס. צילום: צביקי עשת

דוגמה לחלק מהמנות: פטריות אוזניית הקלח צלויות בטאבון עם פונדו גבינות מקומיות (74 ₪) | ברוסקטה עם אספרגוס בר חלוט,(76 ₪) | מרק ריבולטה טבעוני עם סרפדים, לשון הפר, שעועית לוביה , לחם כפרי אפוי בטאבון (48 ₪) | אוסובוקו טלה בתבשיל עלי בר (148 ₪) ועוד.

הארוחה נפתחת עם שלל פתיחים קרים וממשיכה עם היצע מגוון של מנות חמות החורגים מהקלאסיקה של סלט קצוץ וביצה לבחירה.

לפתיחה: ברזאולה מיובשת במקום בעבודת יד (24 ₪), גבינת ריקוטה עם אריסה ושמן זית (12 ₪) | סלט בורגול עם אנשובי ויוגורט (12 ₪) | מסבחה פול על טחינת שקדים ( 144 ₪). לצידם יוגשו מנות בינוניות- גדולות להשלמת החוויה, לדוגמה: בריק במילוי של סרטנים עם גבינת מסקרפונה וחובזה (56 ₪) |שקשוקה סלסיצ'ה וארטישוק (64 ₪ ) | פיצה ביאנקה עם גבינה כחולה, אגסים, בצל ירוק ופלפל שחור (54 ₪) | פולנטה מטוגנת עם פטה כבד טלה ומסטדה (54 ₪) | רושטי עם בייקון טלה ושמנת חמוצה(48 ₪) | עוגה של פולנטה משובצת שקדים ומעליה שמנת חמוצה(39 ₪) | קרם לימון עם תותים ואמרטי (37 ₪). להשלמת החוויה, מציעים בלוקה ולינו כוסות יין הבית במחירים נגישים אדום, וקוקטיילים באווירת דרום איטליה על בסיס מזקאל, לימונים, וורמוטים ועוד.

ארוחת הבוקר מוגשת בימי שישי ושבת בין השעות 12:00-08:00.

בתפריט ניתן למצוא החל בארוחת בוקר ישראלית סטנדרטית, דרך בוקר דייגים מדגה טרייה אשר מגיעה למסעדה יום יום, וכלה במאפה גיאורגי טרי וחמים שנאפה במקום. כל ארוחות הבוקר בתפריט מוגשות עם סלט ירקות שוק, מיץ טבעי ושתייה חמה.

ניתן להמיר את המיץ בקוקטייל בוקר מבר הקוקטיילים הייחודי של סיטארה, ולהתחיל את היום עם קוקטייל אוזו, ליים ונענע, אפרול שפריץ, בלאדי מרי או קוקטיילים משובחים אחרים.

מנות לדוגמא: בורקס טורקי במילוי חצילים שרופים, גבינת מוצרלה ופטה // מאפה גיאורגי במילוי גבינות, ביצה רכה וסלסת עגבניות // אנטריקוט על הפלנצ'ה, ביצה עלומה, חרדל דיז'ון, פרמז'ן ואספרגוס // קוראסון קלוי, ביצים עלומות, תרד בשמנת ופרמז'ן ורוטב הולנדייז. // בוקר דייגים – סלמון מעושן, לקרדה, מטיאס, איקרה ביתית, ירקות חתוכים גס, סלט תפו"א וטוסטונים // שקשוקה טבעונית עם קציצות עדשים וחומוס על תבשיל של עגבניות, פטריות וקינואה.

התפריט המשלב בין מנות בוקר לבין מנות צהריים קלאסיות ויכלול לחמי הבית מהמאפייה של תשבי בתוספת חמאה וקונפיטורת פרי ויין, מרק משתנה למנה ראשונה, מנה עיקרית לבחירה, קינוח אישי וכוס יין במחיר של 80 ₪ לסועד.

בין המנות בתפריט: אינטיאס מעושן על טוסט לחם שאור // בריוש עם סלמון מעושן, עלי תרד, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז // סלט הרינג // קוראסון ממולא בביצה מקושקשת ועירית // עוגת שוקולד ולרונה ועוגת גבינה אפויה ועוד. הארוחה מוגשת עם כוס אסטייט ויונייה סינגל ויניארד 2016 או כוס תשבי קברנה פרנק 2016.

מנות הקובה המוגשות במקום: קובה גוטה- קובה בורגול גדולה בצורת פיתה, מלאה בבשר וצנובר בתיבול מזרח// קובה סלק ממולא בשר// קובה במיה// קובה דלעת// קובה טבעוני, במילוי עלי סלרי קצוצים ובצל // קציצות גוטה- קציצות בקר עסיסיות המוכנות במקום ברוטב עגבניות סמיך לצד פרוסות לחם אחיד // ירקות ממולאים בבשר בקר // עלי גפן ממולאים באורז ובשר טחון המגולגלים במקום מפרום ביתי ועוד.

30 מסעדות ברחבי הארץ יציעו לאורך חודש פברואר מגוון בירות בלגיות במחירים מיוחדים, אשר יוגשו לצד מבחר מנות שף מקוריות ומבוססות בירה בלגית. בין המסעדות הבולטות אשר ישתתפו בחודש זה : 'אידי דגים', 'כרמים', 'דוריס קצבים', 'FISH' ו-'אוזריה'.

בין המנות השונות אשר יוצעו :פריטו מיסטו של שרימפס על זוקיני בבצק בירת הוגרדן (אוזריה) //אסובוקו טלה בבישול ארוך בבירה לף בראון (כרמים) // מולים בהוגרדן וייט (אידי דגים) // קציפה של גבינת מסקרפונה עם מקלות פריכים ושברי קשיו ורוטב קרמל בירת לף פירותית (FISH)

במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתית שהיה השבוע בישראל אירח השף שלום קדוש, שף המסעדה המיתולוגית "פרה על הגג", את השף לורנט דלברי, שמסעדתו בעלת 3 כוכבי מישלן. יחד בנו השפים תפריט כשר למהדרין ייחודי ממיטב המטבח הצרפתי בשילוב נגיעות מזרח תיכוניות עכשוויות. לצד ארוחות הערב הוגש תפריט טעימות יינות איכותי מיקבי רמת הגולן. מדובר בגאווה גדולה למלון ולשף קדוש.

מימין לשמאל: השף הצרפתי לורן דלברי, חן ברונר, מנכ"ל המלון והשף שלום קדוש. צילום: רשת פתאל
מימין לשמאל: השף הצרפתי לורן דלברי, חן ברונר, מנכ"ל המלון והשף שלום קדוש. צילום: רשת פתאל | מימין לשמאל: השף הצרפתי לורן דלברי, חן ברונר, מנכ"ל המלון והשף שלום קדוש. צילום: רשת פתאל

תגיות:
מסעדות
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף