במהלך השבוע שולחים אותנו הימים הסוערים להכין מאכלים מחממים, אבל בסוף השבוע כולם מחפשים אחר החמין הכי טוב, זה שניחוחו הנישא באוויר מספר סיפור שכולו עטוף בזיכרונות ילדות ובית, סיפור של שבת משפחתית מפנקת.
בכל המטבחים החמין מוכן על בסיס דומה, והשינוי נעשה בסוגי הקטניות והירקות שמתווספים לסיר. החמין המרוקאי, למשל, מתבשל במספר סירים: בסיר גדול ורחב תבשיל של קטניות, בשר ותפוחי אדמה, ובסיר קטן או בשקית צלייה שמונחת בסיר הגדול, מתבשלים האורז או החיטה.