לא רק צ'ולנט, טפינה או ארישה: מתכונים לחמין נהדר וקצת אחר

סיר של בשר, חיטה, קטניות, תפוחי אדמה, ביצים קשות, ובישול איטי וממושך. מרכיביו של החמין דומים בכל העדות, אבל התוספות משתנות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
חמין קדירת חיטה עשירה (ארישה)
חמין קדירת חיטה עשירה (ארישה) | צילום: פסקל פרץ רובין

במהלך השבוע שולחים אותנו הימים הסוערים להכין מאכלים מחממים, אבל בסוף השבוע כולם מחפשים אחר החמין הכי טוב, זה שניחוחו הנישא באוויר מספר סיפור שכולו עטוף בזיכרונות ילדות ובית, סיפור של שבת משפחתית מפנקת.

בכל המטבחים החמין מוכן על בסיס דומה, והשינוי נעשה בסוגי הקטניות והירקות שמתווספים לסיר. החמין המרוקאי, למשל, מתבשל במספר סירים: בסיר גדול ורחב תבשיל של קטניות, בשר ותפוחי אדמה, ובסיר קטן או בשקית צלייה שמונחת בסיר הגדול, מתבשלים האורז או החיטה.

תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
/
חמין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף