לפני כל חג מכניסים אותנו השווקים והמרכולים לאווירה המתאימה. הפעם הפירות המיובשים הם הכוכבים, והחג הוא ט״ו בשבט. חג האילנות. זה שבועות אחדים אני פוגשת את הפירות המיובשים בכל מקום, ערימות גדולות בשווקים או במארזים אטומים במיקומים מרכזיים במרכולים.
כשמתקרבים לדוכנים מבחינים שיש שני סוגי פירות מיובשים. ראשונים ובולטים אלו הפירות הבוהקים - שעברו תהליך ייבוש עם חיזוק של סוכר. רובם עברו תהליכי שימור על ידי עישון באמצעות גופרית המגינה על הפירות מפני קלקול, מחזקת את צבעם הטבעי ומקנה להם את הגוון הבוהק והזוהר. זו הסיבה לכך שמאוד חשוב לשטוף ולנגב היטב את הפירות המיובשים, עד כמה שזה נשמע מוזר.
הסוג השני הוא הפירות המיובשים האורגניים, שעברו תהליך ייבוש טבעי כמעט ללא תוספות של סוכר וחומרים משמרים. אומנם הגוון שלהם פחות זוהר ואולי פחות מזמין, אבל טעמם הרבה יותר מוצלח, הם לא עתירי קלוריות שמתקב־ לות מתוספת הסוכר, וגם ערכם התזונתי נשמר.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
מצננים כרבע שעה ופורסים לפרוסות דקות. העוגה נשמרת נפלא במקרר. כדאי להקפיד על פריסה דקה בגלל דחיסותה של העוגה.
החומרים: (ל־4 גלילות) למלית:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים משטח עבודה ופורשים עליו 2 עלי פילו, זה על גבי זה. מברישים את העלה הע-ליון בחמאה המומסת, מכסים בשני עלים נו-ספים ומברישים גם אותם בחמאה.