שחקן העונה: הכניסו את הארטישוק לתפריט שלכם

טוב לרמת הכולסטרול, מצוין לדיאטה ומסייע לפעילות תקינה של המעיים. למה כדאי לכם לנצל את תקופת החורף המתקצרת כדי לאכול ארטישוק טרי

נאוה רוזנפלד צילום: ללא
ארטישוק
ארטישוק | צילום: ingimage/ASAP

אני זוכרת את הפעם הראשונה שבה ראיתי ארטישוק. זה היה במטבח הקטנטן של סבתי בירושלים, שהרתיחה בסיר ענק משהו שהזכיר לי שריון של אביר מימי הביניים. ההפתעה הייתה גדולה יותר, כשראיתי איך אוכלים את הארטישוק - בהתחלה את קצות העלים, שילוב של נגיסה־קילוף, ואחר כך את ה״לב״.

המסקנות הראו כי קיים בסיס טוב לכך שארטישוק מעכב היווצרות תוצרי חמצון בחולדות שלהן רמות גבוהות של כולסטרול בדם, כנראה הודות לנוגדי החמצון שבו. גם נמצא שלארטישוק יכולת להפחית כולסטרול בדם (אך לא כאשר הרמה גבוהה מדי), וכן יכולת לשפר את פעילות מערכת העיכול, כנראה בזכות הכמות הגבוהה של הסיבים התזונתיים. בבני אדם ניתן היה לראות שצריכת עשרה גרמים של אבקת ארטישוק (בתוספת למרק) הורידה באופן משמעותי את רמת הסוכר בדם, ומתנדבים במחקר שהיו להם מלכתחילה רמות סוכר (גלוקוז) גבוהות בדם, רשמו שיפור דרמטי.

אכילת ירק טרי ורענן, שנשמר בתנאי אחסון וטמפרטורה נכונים, היא לא רק עניין של טעם. למעשה, טריות הירק והאחסון הנכון מאפשרים להפיק את מרב הערכים התזונתיים שבו. איכות הוויטמינים ורכיבי תזונה חשובים נוספים יהיו בשיאם כאשר הירק נשמר נכון.

תגיות:
תזונה
/
מדור התזונה
/
תזונה נכונה
/
ארטישוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף