למי שמפחד לעבוד עם שמרים: מתכון מנצח של עוגת שמרים ושוקולד

חוששים לעבוד עם שמרים? חרדים שהבצק לא יתפח או שהעוגה תצא קשה? אתם לא לבד • לטובת החרדים מהאפייה, הנה כמה טיפים מצוינים ומתכון אחד שיגרום לכם להתאהב

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת שמרים
עוגת שמרים | צילום: פסקל פרץ רובין

ריח מאפה שמרים - אין כמוהו כדי למלא את הבית בחום ובניחוח משכר ומזמין. חלה לשבת ועוגה עם שוקולד וקינמון מסמלים יותר מכל את הבית. מאחדים ומלכדים את כל בני המ־ שפחה במטבח עם כוס תה מהביל ופרוסה מהעוגה התפוחה והחמימה. ביס ועוד ביס. אתם בבית.

לצד ההילה והקסם של סוד הצלחת מאפי השמרים, רבים חשים רתיעה מהכנת הבצק. השימוש בשמרים כרוך במידה רבה בסוג של יחסי אהבה־שנאה וחיזור תמידי אחר ההצלחה.

אין ספק, באפייה חשוב להקפיד ולהשתמש במתכון טוב. לפני ההכנה יש לבדוק שכל החומרים נמצאים, ובזמן ההכנה יש להיצמד למתכון, בלי לדלג על שלבים במהלכו. הכל חייב להיות מוקפד, ורק כך ההצלחה מובטחת.

מצוידים במחשבה הזו, יש לגשת לעבודה עם שמרים ללא חשש ודעות קדומות. חשוב להבין את הטכניקה ואת מה שמסתתר מאחוריה: מה עוזר לבצק לתפוח, מה מעכב את תפיחתו, מדוע לשים אותו, ומהם התנאים האופטימליים להצלחה. וכך, בלי ללמוד כימיה או קונדיטוריה, הכל מצליח.

אחרי שתבינו את הטכניקה, תגלו שבצק שמרים הוא בעצם קל ונוח לעבודה, ונפלא ללישה ידנית.

ניתן, כמובן, להשתמש במערבל חשמלי עם וו הלישה, רק צריך לתת לו לנוח לפעמים. ותתפלאו, אפשר לאפות ולהקפיא את בצק השמרים. במקרה זה אופים אותו כמעט עד לסיום. מוציאים מהתנור 7-5 דקות לפני תום האפייה ומקפיאים. כשרוצים להשתמש, מפשירים במקרר, ולפני ההגשה מכניסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות) ואופים 7-5 דקות. כך מחזירים לו את הטריות.

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף