ריח מאפה שמרים - אין כמוהו כדי למלא את הבית בחום ובניחוח משכר ומזמין. חלה לשבת ועוגה עם שוקולד וקינמון מסמלים יותר מכל את הבית. מאחדים ומלכדים את כל בני המ־ שפחה במטבח עם כוס תה מהביל ופרוסה מהעוגה התפוחה והחמימה. ביס ועוד ביס. אתם בבית.

לצד ההילה והקסם של סוד הצלחת מאפי השמרים, רבים חשים רתיעה מהכנת הבצק. השימוש בשמרים כרוך במידה רבה בסוג של יחסי אהבה־שנאה וחיזור תמידי אחר ההצלחה.
אין ספק, באפייה חשוב להקפיד ולהשתמש במתכון טוב. לפני ההכנה יש לבדוק שכל החומרים נמצאים, ובזמן ההכנה יש להיצמד למתכון, בלי לדלג על שלבים במהלכו. הכל חייב להיות מוקפד, ורק כך ההצלחה מובטחת.

מצוידים במחשבה הזו, יש לגשת לעבודה עם שמרים ללא חשש ודעות קדומות. חשוב להבין את הטכניקה ואת מה שמסתתר מאחוריה: מה עוזר לבצק לתפוח, מה מעכב את תפיחתו, מדוע לשים אותו, ומהם התנאים האופטימליים להצלחה. וכך, בלי ללמוד כימיה או קונדיטוריה, הכל מצליח.
אחרי שתבינו את הטכניקה, תגלו שבצק שמרים הוא בעצם קל ונוח לעבודה, ונפלא ללישה ידנית.
ניתן, כמובן, להשתמש במערבל חשמלי עם וו הלישה, רק צריך לתת לו לנוח לפעמים. ותתפלאו, אפשר לאפות ולהקפיא את בצק השמרים. במקרה זה אופים אותו כמעט עד לסיום. מוציאים מהתנור 7-5 דקות לפני תום האפייה ומקפיאים. כשרוצים להשתמש, מפשירים במקרר, ולפני ההגשה מכניסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות) ואופים 7-5 דקות. כך מחזירים לו את הטריות.
השבוע בחרתי מתכון מאוד קל ופשוט להכנה, כך שתוכלו לקבל טעימה קטנה ולהתאהב בבצק הכי מרתיע במטבח. 


עוגת שמרים שוקולד
 
החומרים: (לשתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

לבצק:
 
30 גרם שמרים טריים

רבע כוס מים פושרים
 
200 גרם חמאה, חתוכה (לעוגת פרווה ניתן להשתמש במחמאה או במרגרינה)

1 כוס חלב (לפרווה - מיץ או מים)

חצי  ק״ג קמח מנופה
 
1. כף תמצית וניל
 
2. כפות תמצית רום

2 ביצים גדולות
 
8 כפות סוכר

רבע כפית מלח
 
למלית:
 
100 גרם חמאה חתוכה
 
1. כוס אבקת סוכר
 
5. כפות אבקת קקאו מנופה
 
2. כפיות רום
 
לפיזור:
 
חצי  כוס שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים

להברשה:
 
1. ביצה טרופה עם 3 טיפות שמן

חצי  כוס זרעי שומשום

לציפוי:
 
1 כוס אבקת סוכר
 
 4 כפות מים 1
 
 כפית תמצית וניל 
 
1 כף רום
 
1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השמרים עם המים בקערית.

2. שמים את החמאה והחלב בסיר קטן על אש בינונית ומערבבים עד להמסה מלאה.

3. מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים, הווניל, הרום והביצים. מפזרים מסביב את הסוכר והמלח.

4. מערבלים באטיות את החומרים באמצעות וו הלישה, תוך הוספת החמאה המומסת בחלב, עד לקבלת עיסת בצק דלילה. שומרים במקרר למשך הלילה, או למשך 5 שעות לפחות.

5. להכנת המלית: מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה ואבקת הסוכר, מקציפים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את אבקת הקקאו והרום וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם חלק.

6. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי חצי ס״מ. מורחים בצורה שווה את כל כמות המלית על העלים, ומפזרים מעליה את השוקולד צ׳יפס או האגוזים.

7. מגלגלים את הבצק מכם והלאה, תוך הידוק הגלילה ושמירה על עובי אחיד לכל אורכה של הגלילה. מכינים באותו האופן את שלושת חלקי הבצק הנותרים. מחברים שתי גלילות ומלפפים כבורג. בדרך זו מכינים את שתי הגלילות הנותרות.

8. מניחים את הגלילות בתבניות, מברישים אותן בביצה הטרופה עם השמן. מפזרים מעל מעט שומשום. מניחים במקום חמים להתפחה כ-30 דקות.

9. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש.

10. מערבבים בקערית את כל חומרי הציפוי, ומברישים את הגלילות בעודן חמות.