עתיד מתוק: קינוחים שיגרמו לכם לשכוח שהם כשרים לפסח

כך תפתיעו את האורחים שלכם בעוגיות ביתיות נטולות חמץ: עוגיות שומר, מאפינס וניל־קוקוס, עוגיות שוקולד ואגוזי לוז ואפילו מקרון. מדור מיוחד וחגיגי, חלק שני

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות תמרים ואגוזים
עוגיות תמרים ואגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו
4
גלריה

חול המועד הוא תקופה נהדרת. ההכנות לפסח מאחורינו ונשאר החלק המתוק והמהנה של הבילויים, הטיולים והמפגשים המשפחתיים.

אז עכשיו, אחרי שטרחנו והכנו, נותר רק לפנק את היקרים לנו במשהו מתוק לחג. יש מי שמסתפק בקניית עוגות ועוגיות כשרות לפסח, וזה בסדר. אבל אני, באופן אישי, מעדיפה להכין את העוגיות והעוגות בעצמי, כי בעיני אין כמו הריח שמתפשט עם אפייתן בחלל הבית כדי לגרום לכל בני המשפחה להתכנס יחד. בנוסף לטעם ולבריאות אנחנו מרוויחים תחושה של חמימות ביתית שנשארת חקוקה בזיכרונות של ילדינו ובעצם תישאר חקוקה בלבבות שלנו לעד.

לכבוד אותם אלו שמכינים את המתוקים בבית, בחרתי להקדיש שלושה מתכונים נפלאים ופשוטים, שיקצרו מחמאות. בחרתי להתייחס גם לאלו שמקפידים על מתוקים נטולי גלוטן, והחלפתי בשני מתכונים את הקמח הרגיל בקמח תמי נטול גלוטן. הופתעתי לגמרי מהתוצאות, והן מובאות בפניכם.

בנוסף, קיבלנו פינוק מתוק מהשף־קונדיטור אריה אברמוביץ, מרשת קונדיטוריה ״שני״ שנידב לנו שלושה מתכונים מנצחים לכבוד החג: עוגיות מקרון, עוגיות שוקולד ועוגיות תמרים ואגוזים.

חשוב לזכור שהמתכון להצלחה מתחיל בקריאה קפדנית של הוראות ההכנה והבנת המתכון. יש לשקול ולמדוד היטב את הכמויות של המרכיבים, שחלקם מובאים כאן בגרמים ולא בכוסות. בנוסף, חשוב מאוד להקפיד על ההוראות במלואן ולא לפסוח על שום שלב.

כרוכיות תמרים ואגוזים מפודרות באבקת סוכר מו־ כרות לכולנו, אך כאן הן מובאות בגרסה כשרה לפסח ומפתיעה בטעמה העדין והנימוח.

מכניסים לסיר את המים או המיץ, מוסיפים את הסוכר וממיסים בחום בינוני. מוסיפים את השמן, זרעי השומשום והשומר ומערבבים היטב.

מערבלים קלות במערבל את סוכר הווניל, אבקת האפייה והקמח. צרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצים והחלמונים. מערבלים תוך הוספה הדרגתית של תערובת הסוכר המומס, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח, ואם הוא נוקשה מדי, מוסיפים מעט מים.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס״מ. חותכים לרצועות בגודל 10x6 ס״מ בחותכן משונן. דוקרים במזלג או בגלגלת את פני העוגייה. מסדרים את העוגיות ברווחים בתבנית תנור משומנת ואופים 20־25 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות). מצננים ושומרים בכלי סגור הרמטית.


גם להכנת עוגיות אלו השתמשתי בקמח תמי נטול גלוטן. הכנתי אותן בתבניות מאפינס קטנות ובמכשיר קייק פופס חשמלי, אבל אפשר לאפות גם בתבנית אינגליש קייק. הכנת המאפינס קלה מאוד ופשוטה. אין צורך במערבל חשמלי, מספיקה קערה וכף ומקבלים מאפינס עסיסיים בטעם וניל עם רמיזת קוקוס.

80 מ״ל (1/3 כוס) שמן קוקוס במצב נוזלי

200 גרם (1 כוס) סוכר

2 ביצים גדולות

120 מ״ל (1/2 כוס) מי קוקוס (שימו לב: לא קרם קוקוס)

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

210 גרם ( 1/2 1 כוסות) קמח תמי תופח (כשר לפסח)

200 גרם אבקת סוכר

3 כפות מים

120 מ״ל (1/2 כוס) שמנת צמחית

300 גרם (שקית) שוקולד צ׳יפס לבן

בקערה בינונית מערבבים את השמן והסוכר. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מי הקוקוס, תמצית הווניל ומיץ הלימון.

מוסיפים לסירוגין, תוך טריפה קלה, את הקמח ואת בלילת הביצים לתערובת השמן והסוכר, עד לקבלת עיסת בצק אחידה.

ממלאים שקית זילוף בעיסת הבצק ומזליפים לשקעים בתבנית, עד כדי 2/3 מגובהם (אם מכינים במכשיר החשמלי יש למלא את השקעים בתבנית כמעט עד שפתם).

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (170 מעלות) במשך 20 דקות, עד שקצה סכין חד המוחדר באחת היחידות יוצא נקי ולח. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.


שילוב עתיר שוקולד מריר ואבקת שקדים שמניב עוגיות חגיגיות במיוחד.

680 גרם שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו לפחות)

100 גרם חמאה

8 ביצים

360 גרם סוכר

100 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)

40 גרם קמח מצות

160 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

ממיסים את השוקולד עם החמאה בבאן מארי או במיקרוגל. בוחשים.

במערבל חשמלי מקציפים את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח.

מערבבים בנפרד את המצרכים היבשים: אבקת השקדים, קמח המצה והאגוזים, ומוסיפים אל קצף הביצים.

מקפלים לתוך התערובת את השוקולד המומס, לקבלת תערובת אחידה.


להכנת העוגיות המיוחדות הללו נדרשת מיומנות. אבל לא צריך לחשוש: חשוב לעקוב היטב אחר ההסברים. להצלחה מלאה רצוי לשקול במדויק את החומרים ולהשתמש במדחום.

(ל־45 יחידות)

120 גרם אבקת שקדים

100 גרם אבקת סוכר

3 חלבונים

צבע מאכל טבעי

100 גרם סוכר

150 גרם שוקולד מריר איכותי

150 מ״ל שמנת מתוקה

1/2 כפיות אבקת קפה נמס

200 גרם שוקולד לבן

80 מ״ל שמנת מתוקה

מנפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים את תערובת אבקת השקדים ואבקת הסוכר עם חלבון אחד וצבע מאכל, עד לקבלת משחה אחידה. מניחים בצד.

ממיסים בסיר סוכר ומים לסירופ. כאשר הסירופ מגיע ל-114 מעלות מתחילים להקציף את החלבון במהירות אטית. כאשר הסירופ מגיע ל-117 מעלות מסירים אותו מהאש ומוזגים באטיות אל החלבון תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מקפלים את החלבון המוקצף אל תערובת השקדים שהכנו קודם. בעזרת שק זילוף עם צנתר חלק מזלפים עיגולים בגודל שווה על תבנית עם נייר אפייה. מניחים לייבוש בטמפרטורת החדר כשעה.

אופים את המקרונים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 14 דק'. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

בוחרים את הגאנש הרצוי ומזלפים על כיפת המקרון. מכסים בכיפה מתאימה בגודלה.

את המקרונים המוכנים יש לאחסן במקרר בכלי ללא כיסוי על מנת לאפשר להם לספוג לחות. כעבור מספר שעות מכניסים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.

תגיות:
פסח
/
עוגיות כשרות לפסח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף