מימונה לכל המשפחה: מתכון לעוגיות קוקוס אפויות לפסח

איימו עליכם שמאכלי החג דורשים מיומנות מקצועית במטבח? הנה מתכון לעוגיות קוקוס שגם הילדים יכולים להשתתף בהכנתן

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגיות קוקוס אפויות
עוגיות קוקוס אפויות | צילום: פסקל פרץ רובין

אנו בעיצומו של חול המועד פסח. בימים אלה יש הטורחים בהכנת מבחר מתוקים, ריבות וממתקים לקראת חגיגות המימונה. לעוגיות אתניות יש תדמית של עוגיות מסובכות, הדורשות מיומנות מקצועית גבוהה. הגדרה זו אינה נכונה לכל סוגי העוגיות המוגשות בחג ובאירועי המימונה השונים.

העוגיות משלבות פתיתי קוקוס, חלמונים וסוכר. מעצבים את עיסת הבצק לכדורים פחוסים קלות או לצורת אגס. הן נכנסות לעטרות נייר ולאפייה קצרה של כשבע דקות, המייצבת אותן ומעניקה גוון קרמי קל.

החומרים (ל־40 עוגיות):

2. מוסיפים את פתיתי הקוקוס והלימון. מבליעים היטב בתנועות קיפול עדינות לעיסת בצק אחידה. במידה שאתם צובעים את הבצק, זה הזמן לחלק אותו ולהוסיף את הגוון הרצוי. בקערית נפרדת מערבבים את הקוקוס והסוכר.

3. נוטלים מעט מעיסת בצק הקוקוס, ובכפות הידיים יוצרים כדורים מהבצק ומגלגלים בציפוי הקוקוס והסוכר. מעצבים כחרוטים קטנים או כדורים.

4. מניחים בעטרות נייר. מעטרים במסמר ציפורן או בסוכריות מוכספות או פרחי סוכר את כדורי הבצק. לוחצים קלות, משתמשים במזלג לעיטור או מפזרים סוכריות צבעוניות.

5. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות, שבע דקות עד לקבלת גוון זהבהב.

תגיות:
מתכונים
/
פסח
/
עוגיות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף