משחקי כדור: יופי של מנה מהבשר הטחון שנשאר לכם מהעצמאות

בבישול, טיגון, על האש או בצלייה, אפילו מתכון בסיסי של בשר טחון יכול להפוך ליופי של מנה, טעימה ומשביעה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
קציצות בשר
קציצות בשר | צילום: פסקל פרץ רובין
2
גלריה

מזג האוויר הסגרירי ביום העצמאות מנע מרבים מאתנו למלא את מצוות החג ולצאת לנפנף מעל המנגל ביערות ובפארקים. זה גרם לי לחשוב שמהבשר הטחון, שהיה מיועד להפוך אחר כבוד לקציצות קבב על האש, ניתן להכין שפע של מנות, מכדורי בשר ברוטב, קציצות מטוגנות ועד ממולאים שונים. מניסיוני, כל מטבחי עדות ישראל הפכו את הבשר הטחון לאחד המרכיבים המרכזיים במתכוניהם, שמאפשר עושר של טעמים.

2 יחידות כרישה / פרסה

500 גרם בשר טחון

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כוס כוסברה, קצוצה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סודה לשתייה

4 ביצים

¾1 כוסות קמח (או קמח מצה)

שמן לטיגון

1. חותכים את שתי יחידות הכרשה לחתיכות קטנות ומבשלים במים רותחים 30-25 דקות עד ריכוך. מסננים היטב וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד השמן, ומערבבים היטב. יוצרים קציצות עגולות או אליפסות לצלייה על האש.


תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף