סודות מהמטבח: רומטיקה ואקוסטיקה בעייתית במסעדת "קורדליה"

האם תהיתם אי פעם מה קורה למנה המוחזרת למסעדה בטענה כי אינה לטעמכם? פתרון לחידה מצאנו במסעדה של השף ניר צוק

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

משכנה החדש של "קורדליה" (ולא קורדיליה, כפי שנכתב אול אובר, כולל בהודעות מטעם המסעדה עצמה) מצוי לא רחוק מהמתחם הקודם, בין אבולעפיה לחוף הים של יפו.

בית קורדליה – כך הוא מכונה - כולל ארבעה מתחמים, שכל אחד מהם מציע סגנון אירוח ייחודי: מסעדת שף, ביסטרו, חדר יין ואירוח וחדר אירועים. מעל שורה רוחו של השף השרמנטי ניר צוק. אם תיכנסו לאתר, תגלו שפניו של צוק מככבים בו הרבה יותר מאשר המנות. ככה זה היום – מנה של סלב מושכת קהל.

קסום כאן, ב"קורדליה", אולי מדי. גופי תאורה יפהפיים מעל, כוננית ספרים עתיקה (עם ספריו של צוק), פרחים בכל שולחן, קולו של לאונרד כהן בוקע מהרמקולים. מסעדה באווירה רומנטית. קצת בכוח, אבל היא עובדת. גם אם נכנסתם לכאן אחרי מריבה זוגית, לא תוכלו שלא להשלים. לאב איז אין דה אייר.

המבנה ב"קורדליה" קסום ומורכב, אבל האקוסטיקה לא משהו, וכך הגיעה לאוזננו שיחה שהתנהלה סביב המנה שהוחזרה. "מי רוצה לאכול אותה?", שאלה המלצרית. "למה היא הוחזרה?", שאל אחד הטבחים. "טענו שהיא יבשה", ענתה. קול שקשוקי המזלגות רימז שהם מנשנשים מצלחתנו, ובעקבותיו צץ ויכוחון קטן האם המנה יבשה או טעימה. "הם סתם מבלבלים את המוח", נשמעה טענה במטבח. לפעמים זה באמת נכון.

תגיות:
מסעדה
/
ניר צוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף