מי שאופה עוגיות בביתו יודע שעולם העוגיות רחב ומגוון. אנו יכולים למצוא שלל סוגי עוגיות - ממולאות, שוקולדיות, בזוקות סוכר ואבקת סוכר, משולבות בסוגי בצק שונים וגם רכות ונימוחות.
יש עוגיות בגוונים שונים ובצורות שונות, אך מטרת כולן היא להשלים את הלגימה מהמשקה החם ולתת לו ערך נוסף.
מדי שבוע אני ממלאת את צנצנת העוגיות הניצבת על השיש במטבח, ומשתדלת לגוון בכל פעם. בעיקר אני אוהבת להכין עוגיות קטנות ומעוצבות בצורה הפשוטה ביותר, כזו שמתקבלת בעזרת קורצני עוגיות. כשילדי היו קטנים נהגתי לערוך איתם אחר צהריים של אפייה. היינו מכינים את הבצק, לשים אותו, ויוצרים ממנו צורות שונות של עו־ גיות, שאותן היינו מסדרים ברווחים שווים בתבנית האפייה ושולחים אל תוך התנור שחומם מראש.
ואז תוך זמן קצר קורה הפלא, ובבית מתפשט ניחוח נעים ומזמין שמושך את כל בני המשפחה כבמטה קסם אל לב לבו של הבית - אל המטבח, כמובן - וזה היה זמן איכות נהדר עם הילדים.
ל־50־60 עוגיות:
1 שקית סוכר וניל
2 כפות טחינה גולמית
1. מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ולשים יחד עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים למקרר למשך כשעתיים.
2. מחלקים את הבצק לשניים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי % סנטימטר. משתמשים בחרצן עוגיות לקריצת הצורות הרצויות.
3. בתבניות המרופדות בנייר אפייה מסדרים את העוגיות ברווחים שווים. מניחים במרכז כל עוגייה חצי שקד, ומהדקים קלות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, במשך 20־25 דקות, עד הזהבה קלה.