פינוק אמיתי שמעשיר כל שולחן חגיגי. אל חשש, הכנתו אינה מורכבת והתוצאה שווה את הזמן שלכם.
החומרים:
(לתבנית כיכר 12x22 ס"מ)
250 גרם גבינה לבנה, 9%
60 גרם חמאה, מרוככת ומעורבבת
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
1/2 כוס זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים וקצוצים גס
4 גבעולי עירית (או בצל ירוק), קצוצים
לשכבה השנייה:
250 גרם גבינת שמנת, 5%
50 גרם גבינה בולגרית, 5%
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
מלח, לפי הטעם
250 גרם גבינה לבנה, 9%
60 גרם חמאה, מרוככת ומעורבבת
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1/4 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות דק
3-2 (100 גר') גמבות כבושות או קלויות, חתוכות לקוביות קטנות
שמן זית
אגוזי מלך
ירקות חתוכים: גזר, עגבניות שרי, חסה, מלפפונים
מערבבים את החומרים של כל שכבה בנפרד, בשלוש קערות שונות.
מסדרים מעל את השכבה השנייה באופן אחיד. מהדקים ומניחים שכבה של גמבות קצוצות. מסדרים את השכבה השלישית באופן אחיד ומהדקים. סוגרים את שולי הניילון ומשהים במקרר במשך הלילה. פותחים את שולי הניילון והופכים על כלי הגשה. מסירים את הניילון, יוצקים מעל שמן זית ומעטרים באגוזי מלך ובירקות. מגישים עם קרקרים ולחמים מיוחדים.
כדי לחסוך בעלויות, אפשר לקנות גבינות בסיסיות ולהעשיר אותן בעשבי תיבול, באגוזים וכדומה. להפחתת מליחות הגבינה המלוחה, השרו אותה למשך עשר דקות במעט חלב. כדי לחסוך בקלוריות, הכינו את המנה עם גבינות דלות שומן.
מנה ראשונה שמשלבת פרי וגבינה, חמוץ, מתוק ומלוח. ההגשה, על מצע פרוסות לחם מלא קלוי, סוחטת מחמאות. אפשר להחליף את הלחם בחצאי פיתות קטנות קלויות.
(ל-6 מנות)
1 קופסה לפתן אפרסקים
1 קופסה (250 גר') גבינה לבנה עם זיתים
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
מלח ופלפל, לפי הטעם
6 פרוסות לחם מלא קלוי, חתוכות למשולשים
עלי עירית
טבעות זיתים
מסדרים את משולשי הטוסט על מגש, מניחים על כל אחד חצי אפרסק ממולא ומעטרים במעט עירית ובזיתים.
מאפה גלילת בצק שמשלב בין גבינות וירקות בצורה מפתיעה.
החומרים:
(לתבנית פאי נמוכה אובלית 20x30 ס"מ)
1 כוס קמח, מנופה
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם חמאה או מחמאה
125 גרם גבינה לבנה למריחה
1 ביצה
קורט מלח
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית מלוחה 5%
125 גרם גבינת קוטג', 3%
1/2 גביע אשל (או שמנת)
4 פרוסות חציל קלוי
1 פלפל ירוק, קלוי וחתוך לרצועות
1 פלפל אדום, קלוי וחתוך לרצועות
1 ביצה, טרופה
1/4 כוס זרעי שומשום
שמים את כל החומרי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. שומרים במקרר.
שומרים שליש מהבצק בצד, מרדדים את שאר הבצק על משטח מקומח ומניחים אותו על תבנית משומנת היטב בתחתית ובדפנות.
מרדדים את הבצק שנותר. מניחים על המילוי, סוגרים את השוליים עם הבצק הנתון בתבנית, תוך כדי צביטת הבצקים בשוליים.
יוצרים שניים-שלושה חריצים לאורך הפאי בעזרת סכין משוננת. מברישים בביצה טרופה ובוזקים את השומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (190 מעלות) למשך 20 דקות, מנמיכים ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות עד השחמה. הפאי מוכן כאשר קיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי ויבש.
ואיך אקבל דופנות נקיות וחלקות בעוגת גבינה קרה? רכשו בחנויות המתמחות רצועות שקף, שאותם מצמידים לדופנות התבנית. רק אחרי שמיקמתם את הרצועה תוכלו ליצוק את מלית הגבינה. לפני ההגשה משחררים מהתבנית את העוגה ומסירים את השקף.