קרנבירה: מסעדת השף שמחזירה את תחושת הקיבוציות לארוחה

הישיבה הצפופה כמעט נשכחה כשהגיעו הפתיחים הטעימים והמגוונים, אך המנות העיקריות והקינוחים המשיכו בקו המנחה של המסעדה: טעים, אבל "ליד"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קרנבירה
קרנבירה | צילום: דניאל לילה

ממתי ישיבה בשולחן ארוך ומשותף, לצד סועדים אחרים, הפכה לטרנד קולינרי? תחושת הקיבוציות מתקבלת לכאורה בהבנה כשמדובר ב"חדר אוכל" של עומר מילר (שמאז שהוקמה בהשראת חדר האוכל בקיבוץ, שינתה את פניה והתאימה את אורך שולחנותיה לאנטיפתיות התל־אביבית);

היא מתקבלת בחוסר הבנה מוחלט כשמדובר ב"מסה" הגרנדיוזית של משה אביב (אלא אם כן זה שיושב לצדכם הוא אייל גולן. כפרה, אפשר סלפי?); ומגיעה כעת גם ל"קרנבירה", מסעדת הבשרים המעושנים במתחם "ליטל איטלי" בשרונה. כאן, לפחות, יש הצדקה ארכיטקטונית: מדובר במקום קטן, בצורת רי"ש, שאינו יכול להכיל סועדים רבים, ולכן נדמה שהפתרון היחידי הוא ישיבה בצוותא, זה לצד מרפקו של זה. אבל בתכלס מי מכם באמת רוצה לשבת כך? מי אתם, אנשים מוזרים, שנהנים מישיבה צמודה לזוג שלצדכם, כשהם מאזינים לכם ואתם מאזינים להם, כשהם פוזלים לצלחתכם ואתם נוגעים במזלגם? האם אתם עלוקות או שמא אנחנו מיזנתרופים?

הקינוחים ממשיכים את הקו המנחה במסעדה: טעים, אבל "ליד". עוד קצת תעוזה, והמקום הופך לבונבוניירה של שרונה.

3 כוכבים

"קרנבירה", רחוב קפלן 20 תל אביב, מתחם שרונה, טלפון: 03-6979000

אין כאן טוויסטים קולינריים: זוהי ארוחת בוקר עשירה אך פשוטה, עם הגבינות, המאפים והירקות הסטנדרטיים. אליה מיתוספות הביצים, שמוגשות כאן עם טיפה יותר תעוזה, כמו בנדיקט – ביצים עלומות, סלמון ורוטב הולנדז. מומלץ לחובבי הז'אנר ולבעלי ארנקים תפוחים (כשר).

מלון המלך דוד, ירושלים: 02-6208784, מלון דן תל אביב: 03-5202424, מלון דן אכדיה הרצליה: 09-9597032, מלון דן קיסריה: 04-6269127, מלון דן כרמל חיפה: 04-8303061.

תגיות:
"the interview"
/
"expelled"
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף