פרוסות בטטה משולבות עם פרוסות גבינה, שעוברות טיגון קצר וכך הן הופכות להיות כריך רך וחמים המפתיע בכל נגיסה; ותוספת קלה להכנה של ירקות כמו קולרבי, לפת, קישוא ותימין שיוצרים סימפוניה של טעמים. מסתפקים בקילוף, חיתוך, תיבול, והופ לתנור. שם הכל כבר קורה מעצמו. התוספת מושלמת גם לצד מנת דג.
2 בטטות
1 גליל גבינת פרומעז
שמן לטיגון
מלח ופלפל, להגשה מפולפלת וחריפה הוסיפו פלפל חריף או כפית אריסה
1 ביצה טרופה ומתובלת במלח ופלפל, פלפלת חריפה או מעט כמון
1 כוס פירורי לחם מתובלים ומשובחים
אפשר לגוון ולשלב עשבי תיבול, ולפזר אותם על הגבינה לפני הטיגון
1 . קולפים את הבטטות ופורסים אותן לפרוסות בעובי ½ ס"מ (20-24 פרוסות); פורסים את גליל הגבינה ל-10-12 פרוסות.
2. מפזרים את פרוסות הבטטה על צלחת, ממליחים, מפלפלים ומרככים במיקרוגל במשך 8-9 דקות. חשוב להשגיח כדי שפרוסות הבטטה לא יתפוררו.
3. מחממים שמן לטיגון.
4. מניחים פרוסת גבינה בין שתי פרוסות בטטה, ומהדקים מעט. מגלגלים בביצה הטרופה ובפירורי הלחם.
5. מטגנים בשמן חם משני הצדדים, עד להזהבה קלה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
2 לפתות קלופות וחתוכות לרבעים או לשמיניות
2 קולרבי קלופים וחתוכים לרבעים או לשמיניות
2 קישואים נקיים וחתוכים לרבעים
5 שיני שום חתוכות לרבעים או חצויות
3־ 4 ענפי תימין
2 כפות בצל מיובש
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
נייר אפייה
רדיד אלומיניום
1. מניחים בקערה את כל הירקות והתבלינים ושמן הזית ומערבבים.
2. מרפדים תבנית חסינת אש בנייר אפייה.
3. מעבירים את הירקות לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 25 דקות.
5. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות ולשזף את הירקות עוד 10-15 דקות.