יום שישי מתחיל אצלי כבר ביום רביעי לפנות ערב. זה הזמן שבו אני מרכיבה את תפריט ארוחת השבת. כשהפור נופל והתפריט גובש בעיניי רוחי, אני מתחילה בקניות ובהכנות לקראתו. השיא מגיע בבוקר שישי, כשהמטבח כמרקחה.
 
אני לשה נמרצות את בצק השמרים לחלות ושולחת אותו להתפחה. מערבבת מלית ומטגנת ירקות ממולאים. זה עם מלית הבשר וזה עם המלית הצמחונית. במקביל אני קולפת, חותכת, מבשלת ומתבלת את התוספות הנבחרות. 
 
ובין לבין, אינני שוכחת את הבצק שתופח ותופח בפינה החמימה במטבח, ומתפנה ללישה שנייה וטובה שלו. אחר כך אני מעצבת את הלחמניות והחלות, ומסדרת אותן ברווחים נוחים בתבנית התנור, כך שלא ייצמדו באפייה ואוי לבושה שלא ידבקו. מברישה את פניהן התפוחות בעדינות ובוזקת בנדיבות  גרגרי שומשום או פרג, ורק אז שולחת אותן לאפייה. 

לפורטל הקולינארי של פסקל
 

כאחוזת תזזית אני מנסה להספיק ולסיים את כל ההכנות בזמן, וכשהכול מוכן והסירים ניצבים כמו חיילים על הכיריים, אני נרגשת ולבי מתרחב באהבה. כי לארוחת ערב שאליה מגיעים ילדי הכנתי את כל הטוב הזה. תזמורת של מנות ומטעמים שאהובים על בני משפחתי. לגיוון ולעניין אני תמיד מוסיפה מאכל אחד או שניים עם הברקה קולינרית חדשה.
 
לעיתים רחוקות אני חורגת ממנהגי. זה קרה השבוע, אחרי שהצטברו אצלי במקרר שאריות של מוצרי חלב מחג השבועות. הפעם בחרתי להכין קציצות טבעוניות בשילוב עדשים ובורגול עבור אחד מיילדי, שרק לא מזמן הפך טבעוני. לצדם הגשתי קונכיות פסטה ממולאות במלית גבינות ומבחר של סלטי ירקות. לקינוח הכנתי את עוגת הבבקה/ קוגלהוף, עוגת שמרים קלאסיות במלית נוגט מרציפן נפלא. 
ניחוח מאפה השמרים והחלות נישא אל גרם המדרגות, יוצר ריחות של בית שקידמו את פניהם של ילדיי ואמרו להם, עוד לפני החיבוק החם של אמא – כמה טוב שבאתם הביתה. 
קציצות עדשים טבעוניות 

החומרים:
(ל-14-16 קציצות) 
1 כוס עדשים ירוקות, מבושלות 
1/2 כוס קינואה או בורגול, מבושלים 
1 כוס אגוזי מלך, גרוסים
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
1/2 כוס כוסברה, קצוצה
3/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס נענע, קצוצה
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה (לא הכרחי)
1 כף זרעי צ'יה או פשתן גרוס
2-3 כפות טחינה
לציפוי:
1 כוס זרעי שומשום לבנים ושחורים 
לרפידת הירקות בתבנית: 
2 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לרצועות או טבעות 
3 שיני שום, כתושות או חצויות
1 פלפל ירוק טרי חריף, קצוץ
1 גמבה, חתוכה לרצועות או קוביות 
חופן זיתים, מגולענים וחצויים
1 כף הריסה 
מלח ופלפל, לפי הטעם
3/4 כוס מים

אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים בקערה. מוסיפים את הטחינה כף אחר כף, תוך כדי לישה, עד לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
נוטלים מהעיסה ויוצרים קציצות עגולות בקוטר 3-4 ס"מ . מגלגלים ומצפים את הקציצות בתערובת השומשום, מעצבים לקציצה עגולה ומניחים ברווחים על מגש. בדרך זו מכינים את כל הקציצות.
 
יוצקים את השמן לתבנית אפייה בינונית, בגודל 23X30 ס"מ. מפזרים על תחתית התבנית בצל, שום, פלפל, גמבה וזיתים. בקערית שמים את ההריסה, מלח, פלפל ומים ומערבבים. מסדרים את הקציצות המוכנות על רפידת הירקות ויוצקים עליהם ומסביב את בלילת המים וההריסה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות ואופים במשך כ-25-20 דקות. 
 
מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות ולהשחים את הקציצות והירקות  במשך 10-5 דקות נוספות. במידת הצורך אפשר להוסיף כף שמן זית ומעט מים. 

טיפסקל
אפשר להחליף את הקינואה באורז מלא מבושל, או חיטה מבושלת. ניתן להוסיף חמוציות או צימוקים.

קונכיות במילוי גבינות 
קיבלתי מארז מעניין של קונכיות פסטה ענקיות בשלל גוונים. בתחילה לא ידעתי מה לעשות איתן, עד שהחלטתי שהדרך היפה ביותר להגישן, היא למלא אותן. היות ונותרו לי במקרר סוגים שונים של גבינות משבועות, בחרתי להכין מלית גבינות.
אם אין לכם סלסלות/קונכיות כאלו, אפשר להשתמש בדפי פסטה כמו אלו שמיועדים ללזניה.

החומרים:
(לתבנית בגודל 23X30 ס"מ)
למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן לגוון זהבהב
כ-400 גרם גבינות שונות (כמו: ריקוטה, מוצרלה, פרמזן ועוד...)
1 ביצה, טרופה
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום, קצוצים דק
עלים מ-2 גבעולי נענע, קצוצים דק
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
500-400 גרם קונכיות (סלסלות) פסטה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס עגבניות מרוסקות 
4 שיני שום, כתושות
1/2 1-1 כוסות מים
1/4 כפית סוכר
3 עלי בזיליקום, קצוצים דק
1/2 כפית פלפל אדום חריף
1 כף פלפלת מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
לריפוד התבנית 
1 עגבנייה גדולה, חתוכה לפרוסות 
מעט עלי בזיליקום
לעיטור:
1/2 כוס פרמזן או מוצרלה או גבינה קשה אחרת, מגוררת


קונכיות במילוי גבינות. צילום: פסקל פרץ רובין


אופן ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את כל חומרי המלית. בעזרת כפית, או שקית זילוף, ממלאים את קונכיות הפסטה במלית הגבינה ומניחים על מגש.
לרוטב: מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל עד שהוא מקבל גוון זהבהב. תוך כדי בחישה מוסיפים את רסק העגבניות ויתר החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 3-2 דקות. מסירים מהלהבה.
 
משמנים את התבנית ומרפדים אותה בפרוסות עגבנייה. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום, ומסדרים את הקונכיות הממולאות אחת ליד השנייה. יוצקים מעל את הרוטב כך שיצפה היטב את הקונכיות הממולאות. בשלב זה אפשר לפזר את הפרמז'ן או הגבינה הצהובה המגוררת. (לחילופין, ניתן להוסיף אותה בסוף האפייה, ממש בסמוך להגשה). 
 
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור חם, שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות, במשך כ-30 דקות עד להשחמה, ריכוך והקרמה של המאפה. מגישים חם.
טיפסקל
לריפוד תחתית התבנית אפשר להחליף את העגבנייה בתרד או בפרוסות קישואים דקות.
עונג שבת 
בבקה (קוגלהוף) בנוגט שקדים
עוגת השבת שלי היא עוגת שמרים קלאסית, שכמעט בכל בית יש גרסה כזו או אחרת שלה. הפעם בחרתי להכין גרסת נוגט מרציפן טעימה מאוד. אתם יכולים לדבוק במתכון או לשנות את נותני הטעמים בבצק ולהשתמש בקליפות הדרים, וניל, קינמון ועוד. 
החומרים: 
(לתבנית בבקה/קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומקומחת)
1/2 ק"ג קמח, מנופה
25 גרם שמרים
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
130 גרם חמאה, רכה 
1/4 כפית מלח
1/2 1 כוסות חלב
למלית:
100 גרם ממרח נוגט, או תמרים 
1/2 כוס ריבת תפוזים או אחרת, דלילה
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1/2 כוס צימוקים בהירים
קליפת תפוז, מגוררת 
1/2 כוס שקדים מולבנים, פרוסים
200 גרם מרציפן מוכן, חתוך לחתיכות 
לעיטור:
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
להכנת הבצק: שמים בקערת מערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים עם וו הלישה במשך דקה או שתיים. מוסיפים תוך כדי ערבול איטי את הביצים, החמאה, המלח והחלב, מערבלים עד לקבלת בצק גמיש. משמנים קערה ומעבירים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים להתפחה כחצי שעה.
 
להכנת המלית: מערבלים לעיסה את כל חומרי המלית, מלבד המרציפן. מוסיפים את חתיכות המרציפן תוך כדי ערבול, עד לקבלת תערובת אחידה. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית בשכבה אחידה על העלה ומגלגלים לגלילה מכם והלאה. 
 
סוגרים את שני קצוות הגלילה לטבעת ומהדקים היטב. מניחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה במקום חמים, שעה וחצי לפחות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך (170-180 מעלות) כ-35 דקות. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
טיפסקל 
במקום להתפיח את הבצק במקום חמים, אפשר להתפיח אותו במקרר במשך ארבע שעות.  ניתן להחליף את המלית לממרח שוקולד עם אגוזים, פירות מיובשים, פרג, אגוזים וחלבה, קינמון וקצף ועוד.