לכבוד הזוגות שעומדים להתחתן בקרוב, בחרתי השבוע להביא בפניכם שלוש מנות מטקסי חינה מרוקאיים, תימניים ותוניסאיים.
עוגיות קצפיות מהמטבח המרוקאי (מתוך הספר: "פסקל מגישה נדוניה - הקשר העדתי המתוק").
החומרים: (ל־45־50 עוגיות)
# 6 חלבונים
# 1 כף מים
# 2 כוסות סוכר
# סוכר וניל
# 5 כוסות פתיתי קוקוס
# צבעי מאכל בגוונים שונים (לא הכרחי)
# סוכריות צבעוניות או מוכספות
# עטרות נייר מספר 2
מבליעים את פתיתי הקוקוס בקצף בפעמיים־שלוש ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף בעלת צנתר משונן.
מזלפים תלוליות של קצף וקוקוס לתוך עטרות הנייר ובוזקים עליהן סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד או סוכריות מוכספות. אופים בתנור כשעה–שעה ורבע, עד שהעוגיות מתייבשות היטב.
עוגיות דמויות שושנים מהמטבח התוניסאי והטריפוליטאי.
החומרים: (ל־35־30 שושנים בינוניים)
לבצק:
# 3 ביצים
# ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
# 1 כפית תמצית וניל
# 3 כוסות קמח מנופה
לקימוח:
# ½ –¾ כוס עמילן תירס (קורנפלור)
לטיגון:
# ½1 ליטר שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
# 3 כוסות מים
# 2 כוסות סוכר
# מיץ מ–½ לימון
לעיטור:
# ½ כוס סוכריות צבעוניות
# ½ כוס שומשום
מחממים שמן בסיר עמוק על להבה בינונית. לוקחים רצועת בצק וכורכים אותה על כף רגילה באופן רופף. מכניסים את הכף עם רצועת הבצק לתוך השמן החם ומצמידים אותה אל דופן הסיר. משהים כך כמה שניות (מסובבים את הכף בתוך השושן כדי לעצב את צורתו) עד שהוא נפתח בתוך השמן. מצמידים את הכף קרוב לדופן הסיר ומעצבים את צורת השושן מחדש. כך שולטים על פתיחת השושן. כשהשושן מקבל גוון זהוב, מוציאים אותו מן השמן.
מניחים על מגש ברווחים, ומפזרים מעל זרעי שומשום או סוכריות צבעוניות. מצננים היטב ושומרים בכלי מתאים.
עוגת לחם שחומה מהמטבח התימני. לכבוד החינה מככבים על השולחן התימני מבחר מאכלים בהם מרק, חילבה, סחוג, פתות, לחוח, סביה, ג'חנון, מלאווח וכמובן קובנה.
יש המכינים את הקובנה כלחמניות צמודות שנאפות בסיר או כעוגה גבוהה ויפה. יש המכינים אותה בצורת שבלול בתוך כלי הנקרא בנדה, שהנו סיר ללא ידיות, סגור הרמטית, או כחלה קלועה או ככיכר ארוכה.
החומרים: (ל־8־6 מנות)
# 20 גר' שמרים טריים
# 1 כפית סוכר
# ½ כוס מים פושרים
# 500 גר' קמח מנופה
# 1–½ כפיות מלח
# 2–1½ כוסות מים
# 100–80 גר' חמאה או סמנא מומסת
# חלמון ביצה טרוף להברשה (לא הכרחי)
ממיסים את השמרים יחד עם הסוכר ו–½ כוס מים בקערית, ומשהים כ–15 דקות להתססה (אפשר לדלג על שלב זה, אם משתמשים בשמרים טריים).
אופים 60–45 דקות בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות, עד לקבלת גוון חום זהבהב, או מניחים על פלטת שבת למשך הלילה.