פתיתים: מתכון משודרג וקל להכנה שכולם אוהבים

פתיתים הם הפחמימה האהובה על הילדים, אבל המנה ממש לא חייבת להיות בסיסית, חדגונית ופשוטה. כך תשדרגו את ארוחת הצהריים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פתיתים
פתיתים | צילום: פסקל פרץ רובין

ככלל, כשמכינים תוספת יש צורך להקפיד על זמני הבישול, כדי לא לזכות בתוצאה סמרטוטית ורכה מדי. בישול ארוך או קצר מהדרוש יהפוך את התוספת הנפלאה לסתם עוד מנה, וחבל.

בחרתי להתייחס השבוע לפתיתים האהובים על הילדים. הם יכולים להיות תוספת נפלאה לארוחת צהריים או מנה קלילה לארוחת ערב לא מחייבת. אפשר לבשל אותם לפי הוראות היצרן או לתבל בטעמים מגוונים, להוסיף ירקות שונים בהתאם להעדפותיהם של הילדים או לבשל אותם בתוך רוטב עגבניות מתובל ועשיר.

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 כף אורגנו יבש

1 כפית כמון

1 שקית פתיתים צבעוניים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום (לא הכרחי)

1. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב.

2. מוסיפים את השום הכתוש, האורגנו, הכמון והפתיתים, מערבבים היטב.

3. יוצקים ארבע כוסות מים ומערבבים.

4. מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.

5. מכבים את הלהבה, בוחשים ומשאירים בסיר מכוסה כחמש דקות.

אפשר להוסיף למנה רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, בהתאם לטעם ולגוון הרצוי. במקרה זה יש להשתמש בפתיתים בגוון אחד ולא בצבעוניים.

תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף