מתכון לשקשוקה מושלמת, טעימה ומפולפלת שמתאימה בדיוק לארוחה קיצית מנחמת

ארוחה של שקשוקה במחבת, סלטים קרים, גבינות קלות, לחמים טריים ומאפים. מי צריך יותר מזה בחודשי הקיץ החמים?

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
שקשוקה
שקשוקה | צילום: פסקל פרץ רובין
3
גלריה

הימים החמים בעונה זו של השנה מחייבים אותנו לשנות את סגנון הבישול ואת דרך הכנת המאכלים המוגשים למשפחה. המנות המורכבות והכבדות מפנות את מקומן לטובת מנות פשוטות, מהירות הכנה, קלילות וצבעוניות.

עכשיו, כשעדיין נעים לשבת בחוץ, אפשר להזמין את המשפחה ואת החברים ולהתארגן על ארוחת ערב מהירה וטעימה במרפסת. אירוח לא מעונב, לא צמוד למסורת ולמנהגים, אלא סתם ערב של כיף החובק בתוכו אוכל טוב, אווירה קלילה וחברים. האמינו לי, לא צריך לטרוח שעות במטבח על הפקת ארוחת ערב כזו. מספיק לבחור תבשיל שיכול לשנות את פניו במהירות, כך שיתקבלו מבחר מנות מעניינות. למשל – שקשוקה.

הכנתה מאפשרת יצירת שלל טעמים על בסיס אחד, הודות לתוספות שאפשר לצרף לרוטב. בין שאלה גבינות, ירקות, עוף, בשר ובין שאלה תבלינים שונים, ההצלחה מובטחת. המיוחד במנה זו הוא שאנו יכולים להתחיל איתה את היום, בארוחת בוקר לצד סלטים ושלל גבינות ומאפים, או לסיים איתה את היום בארוחת ערב קלילה ולא מחייבת.

מי שהביא את מתכון העגבניות והביצים הנפלא זה לארץ היו יהודי צפון אפריקה. בדרך כלל הם היו מגישים את השקשוקה כסלט קר, מנה עשירה בירק ובביצים. לא פעם היא הפכה לקדירה עשירה בירק, ברוטב ובביצים (עלומות או מקושקשות) שהוגשו על מצע של גרגירי קוסקוס.

בארץ תפסה השקשוקה את מקומה כמנה עיקרית מהירת הכנה. לפעמים מכינים אותה על בסיס עגבניות בלבד, ולעתים משלבים בה פלפלים חריפים או פלפלים מתוקים וחריפים יחד. באביב, כשפולים ירוקים מצויים בשפע, משלבים גם אותם ברוטב. את הביצים מוסיפים אל התבשיל המבעבע, טרופות או בשלמותן. מלכת השקשוקות היא זו שמשולבים בהכנתה כמה נתחי נקניק תוצרת בית.

לכבוד ימי הקיץ החמים, ולטובת ארוחות מהירות ולא מעיקות עם חברים, הנה כמה מתכונים להכנת שקשוקה עם המון טעם וקשקושי ביצים.

החומרים: ל-4 מנות

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת בינונית מעל להבה גבוהה. מוסיפים את קוביות הפלפלים, את השום, את הבצל הקצוץ ואת העגבניות, בוחשים ומנמיכים את הלהבה. מאדים כמה דקות עד שהירקות התרככו באופן אחיד. מדי פעם מערבבים. מתבלים במעט מלח, מבשלים כ-10-7 דקות. מוסיפים את הפלפלת החריפה ומבשלים עוד כמה דקות.

שוברים את הביצים ומטילים אותן למרכז התבשיל. מבליעים בכף את החלבונים לתוך הרוטב, ומשתדלים לשמור את החלמונים בשלמותם. מבשלים עד שהביצים נקרשות. מסירים מן האש ומגישים חם.

רוצים לגוון? הנה כמה אפשרויות:

שקשוקה ברוקולי – מכינים שקשוקה מפולפלת ומוסיפים לקראת סוף הבישול חופן של פרחי ברוקולי חלוטים

שקשוקה נקניקיות מרגז – מכינים את השקשוקה המפולפלת ומוסיפים בשעת טיגון הפלפלים נקניקיות מרגז תוצרת בית, חתוכות לקטעים או פרוסות של נקניק קבנוס. מטגנים קלות יחד וממשיכים באופן ההכנה הזהה להכנת השקשוקה המפולפלת.

בגרסה זו מכינים שקשוקה עם עגבניות בלבד. חריפותה מתקבלת מתוספת של רסק פלפלים ושום (פלפלצ'ומה, אריסה חריפה).

החומרים: ל-4 מנות

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את קוביות העגבניות ואת רסק העגבניות ומערבבים. מאדים כ-5 דקות, יוצקים את המים למחבת, מוסיפים פלפלצ'ומה, מלח ולפלפל שחור ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה עד לרתיחה. שוברים את הביצים ומוסיפים אותן אל המחבת. מבליעים בכף את החלבונים לתוך הרוטב ומשתדלים לשמור על החלמונים בשלמותם. מבשלים עד שהביצים נקרשות. מסירים מהאש ומגישים חם.

החומרים ל-4 מנות:

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת בינונית מעל להבה גבוהה. מוסיפים את קוביות הפלפלים, את השום, את הבצל הקצוץ, את העגבנייה ואת רצועות המנגולד. בוחשים ומנמיכים את הלהבה.

מאדים כמה דקות עד שהירקות התרככו באופן אחיד. מדי פעם מערבבים. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מבשלים כ-10-7 דקות שוברים את הביצים ומטילים אותן למרכז התבשיל. מבליעים בכף את החלבונים לתוך הרוטב ומשתדלים לשמור את החלמונים בשלמותם. מבשלים עד שהביצים נקרשות. מסירים מן האש ומגישים חם.


החומרים: ל-4-2 מנות

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים למחבת את השום ואת פרוסות הפטריות ומאדים במשך 3 דקות. מוסיפים למחבת את קוביות העגבנייה, את רסק העגבניות ואת המים ומערבבים. מבשלים את התערובת עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב תמידי. מוסיפים למחבת את הביצים (אחת-אחת), כמו בהכנת ביצת עין) מבשלים על להבה נמוכה כעשר דקות נוספות. מפזרים מעל גבינה מלוחה ופטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.


טיפסקל

תגיות:
מתכונים
/
ביצים
/
שקשוקה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף