ימי הצום: תבשיל פתיתים ומרגז תוצרת בית של פעם בשנה

לפי המסורת התוניסאית, הסעודה המפסקת לפני תשעה באב היא לרוב קלה וקרה. אולם עם סיום הצום נהוג להגיש תבשיל פתיתים ומרגז תוצרת בית, שאותו מכינים רק פעם בשנה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים
תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים | צילום: פסקל פרץ רובין
3
גלריה

גם בהכנת התבשיל יש גרסאות שונות בעדות השונות. במטבח האלג'יראי והתוניסאי התבשיל היה חריף מאוד והוא הכיל עגבניות, פלפלים חריפים, רסק עגבניות, פולי פול מצרי קלופים, גרגרי חומוס קלופים או עדשים, רסק עגבניות, תבלינים, שמן, מים ונתחי מרגז. לעומת זאת, במטבח הטריפוליטאי היה התבשיל מתון יותר בחריפותו והוא כלל רסק עגבניות, שום, פלפלת מתוקה וחריפה, שמן ומים.

# 2 כוסות קמח מנופה

# 1 כפית מלח

# 2 כפות שמן

# 2 כוסות סולת

# ¼1 כוסות קמח מנופה

# 3 כפות שמן

# ¼ כפית מלח

אופן ההכנה:

# 1 ק"ג בשר בקר או כבש, או שילוב של שניהם (כתף), טחון

# 3 ראשי שום גדולים, קלופים, שטופים וקצוצים דק

# 4 כפות גדושות גרגירי שומר טחונים או גרוסים

# 2 כפיות פלפלצ'ומה או פלפלת אדומה חריפה או אריסה

# 5 גבעולי נענע קצוצים דק

# ½ כפית מלח

# פלפל שחור - לפי הטעם

# 1 כף גרגרי כוסברה יבשים וטחונים

# 200 גרם מעי דק של כבש או בקר, נקי ורחוץ, מוכן למילוי

אופן ההכנה:

לרוטב:

# ¼1 כוסות גרגרי חומוס, שהושרו יום קודם להכנה

# ½1 כוסות פול גדול מיובש, שהושרה במים יום קודם להכנה

# ½ כוס שמן

# 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לפרוסות

# 5 עגבניות בינוניות רכות, מעוכות במזלג או במגררת או חתוכות לפלחים

# 2 פלפלים חריפים, שלמים או חתוכים לרצועות

# 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות עבות

# 200 גרם נקניק מרגז מוכן וחתוך לקטעים של 5 ס"מ

אופן ההכנה:

בעת ההגשה שמים בכל צלחת מעל התבשיל 2–3 נתחי מרגז וחלק מהרוטב עם הפלפלים ששמרנו בצד. מגישים חם. 

# את המעי הנקי ממלאים במלית בשר - שילוב של בשר בקר ובשר שמן. יש שמערבבים את הבשר עם שומן כבש. שימו לב: הבשר חייב להיות טרי ואיכותי.

# אפשר להוסיף פלפלת חריפה או אריסה או פלפלצ'ומה כדי להשיג את רמת החריפות הרצויה.

# לתיבול אפשר להשתמש בגרגירים מיובשים וטחונים דק של כמון וכוסברה וגרגירי שומר שלמים בתוספת נענע טרייה קצוצה דק ושום כתוש דק. וכמובן, מלח ופלפל.

# את עיסת הבשר המתובלת מכניסים בעזרת משפך אל תוך המעי הנקי ותולים במקום מאוורר. למרגז ריח אופייני חזק ביומיים הראשונים. אל דאגה, הריח מתמתן עם הזמן.

# רצוי לכסות את המרגז התלוי בבד, שיגן על הנקניק מפני יתושים וזבובים עד תום הייבוש.


תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף