קמח, מים, חומר התפחה ומלח. כשהמרכיבים להכנתו פשוטים כל כך, אין פלא שקוראים ללחם מוצר מזון בסיסי. מארבעת מרכיבי היסוד האלו אפשר להתחיל ליצור מגוון רחב של לחמים שונים מאוד אחד מהשני, וזאת תוך שימוש בתוספות מגוונות, בטכניקות הכנה משתנות ובזמני תפיחה שונים.
החומרים: (לתבנית כיכר)
# 350 גר' קמח תופח מאליו, מנופה
# 3 כפות סוכר דמררה
# 100 גר' אגוזי פקאן, קצוצים גס
# 1/2 כוס חמוציות
# 1/2 כוס גרעיני חמנייה קלויים
# 3 כפות שקדים מולבנים, קצוצים גס
# 2 כפות שומשום קלוי
# 1 כפית מלח
# 1 בקבוק בירה (330 מ"ל)
# 1 כף שמן שומשום או שמן אחר
# 1 כף גרגירי שומשום קלויים
# 1 כף גרעיני חמנייה קלויים
משטחים את העיסה היטב ומפזרים מעל את השומשום ואת גרעיני החמנייה הקלויים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 35-40 דקות, או עד שנועצים קיסם במרכז הלחם והוא יוצא יבש ונקי.
החומרים: (ל־2 תבניות אינגליש קייק)
# 1/2 1 כוסות קמח מלא
# 2 כוסות קמח לבן (סך הכל משקלם של שני סוגי הקמח יהיה 450 גר')
# 1 כפית מלח
# 1 כפית אבקת סודה לשתייה
# 30 גר' חמאה (מחמאה או מזולה לאפייה בגרסת הפרווה) בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות.
# 1/2 1 כוס רוויון (משקה אורז, סויה או מים - בגרסת הפרווה)
מניחים בקערה רחבה את שני סוג הקמח, מוסיפים מלח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים.
מוסיפים את החמאה ולשים עד שהחמאה מתמזגת בקמח. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את הרוויון. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשניים ומעצבים כל חלק לצורת כיכר. מכניסים לתבניות משומנות ומקומחות קלות. בוזקים מעט קמח על הכיכרות ובעזרת סכין משוננת יוצרים כמה חריצים אלכסוניים על פני כל כיכר.
אופים בתנור שחומם מראש לחום טורבו גבוה (200 מעלות) במשך כ–35-40 דקות.
# 3 כוסות קמח לבן, מנופה
# 3/4 כפית שמרים מיובשים
# 1/2 כפית תערובת של קינמון, אגוז מוסקט ומעט ציפורן
# 1/4 כוס ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ דק
# 1/2 כוס תאנים מיובשים, קצוצים
# 1/4 כוס תמרים, קצוצים
# 1/2 כוס צימוקים
# 1/4 כוס פיסטוקים, קצוצים
# 1/2 כוס משמשים מיובשים, קצוצים
# 1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
# 1/2 1 כוסות מים
# 1/2 1 כפות מלח
מניחים את הקמח והשמרים בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים קלות. מערבלים במהירות אטית ומתחילים להוסיף בהדרגה את תערובת התבלינים, הג'ינג'ר, התאנים, התמרים, הצימוקים, הפיסטוקים, המשמשים והאגוזים. מוסיפים את הנוזלים ואת המלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים או כמה כפות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את שתי הכיכרות ברווח אחת מהשנייה. אם התבנית שלכם קטנה, רצוי להניח כל כיכר בתבנית נפרדת.
אפשר לאפות את כיכרות הבצק בסיר ברזל יצוק. מחממים את הסיר בתנור במשך 20 דקות. מניחים כיכר אחת בסיר, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד 20 דקות. מצננים על רשת ברזל. פורסים ומגישים לצד ריבה תוצרת בית.