בתקופה זו בשנה חשוב להכין מתכונים קלילים ומהירי הכנה, שאינם דורשים התעסקות ארוכה במטבח ובאמצעות שילובים וחיבורים נכונים ביניהם אפשר ליצור מנות נהדרות.



סקרנותי הקולינרית מובילה אותי לחפש טעמים חדשים לצד טכניקות ופטנטים מעניינים, שבעזרתם אצליח להכין מטעמים יצירתיים במינימום זמן ובמקסימום טעם. השבוע קיבלתי כמה רעיונות כאלה מהשפית עינב ברמן מקייטרינג "פטיט פוד", שהמליצה לי להכין מראש תוספות של ירקות מבושלים, צלויים ומתובלים בטעמים מיוחדים ולשמור אותן בצנצנות במקרר. לדבריה, צנצנות אלו עם התוספות הלא שגרתיות ישמשו אותי ביצירת מנות שונות במינימום זמן.



לפורטל הקולינרי של פסקל



קחו, למשל, את הברוסקטה, המאכל האיטלקי, שלו שלל גרסאות, אבל עיקרון אחד ברור – פרוסות של לחם כפרי, ג'בטה, פוקצ'ה או בגט קלויות מתובלות, ועליהן סלט או גבינה. הברוסקטה בדרך כלל משמשת כפתיח לארוחה או כארוחת ערב קלילה.



כך אני מוצאת את עצמי מכינה כמה ממרחים וסלטי פלפלים בגוונים שונים, פורסת עגבניות מתובלות קלות ומייבשת בתנור. אם איני קצרה בזמן, אני מכינה גם סוג של לחם או פוקצ'ה שיכילו את שלל התוספות שהכנתי מראש.



אפשר כמובן להסתפק בלחם או בחלה קנויים, לפרוס ולקלות אותם זמן קצר בתנור קודם שעורמים עליהם שלל תוספות פינוק. ולאחר שמכינים את כל הטוב הזה, מעמיסים הכל על מגש ויוצאים למרפסת בתוספת כוס מיץ קרה, מתרווחים בנחת ומחכים לבריזה נעימה. 




כפתיח לארוחה או כארוחת ערב קלילה. ברוסקטות. צילום: שרית גופן



ברוסקטות


חומרים ל־4 סועדים:

4 פרוסות לחם (כפרי, ג'בטה, פוקצ'ה, חלה או בגט), בעובי 2 ס"מ כל אחת


4 כפות שמן זית


1 שן שום שלמה


20 פרוסות עגבניות צלויות


חופן עלי רוקט/ארוגולה


1 חבילת גבינת פרומעז או כל גבינת עזים טרייה, פרוסה לפרוסות דקות


1 כוס רליש פלפלים (הוראות הכנה בהמשך)



לעגבניות צלויות:

4 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות


לפרוסות בעובי ½ ס"מ


שמן זית לזילוף


מלח ופלפל שחור לפי הטעם



לרליש פלפלים:

2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים ללא גרעינים וחתוכים לרצועות דקיקות


1 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק


1 כוס עלי רוקט/ארוגולה


60 גרם אוכמניות יבשות


30 גרם צנוברים


2 שיני שום קצוצות


3 כפות חומץ שרי (אפשר להשתמש גם בחומץ בן יין אדום)


¼ כפית צ'ילי יבש


½־¾ כוס שמן זית


שמן קנולה להברשה


מלח ופלפל שחור לפי הטעם



אופן ההכנה:

עגבניות צלויות: מסדרים את פרוסות העגבניות על תבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור. אופים בתנור בחום של 170 מעלות, עד שהעגבניות משחימות וצלויות.


רליש פלפלים: מניחים בקערה את הפלפלים הצלויים, מוסיפים את הבזיליקום והרוקט ואת שאר המרכיבים ומערבבים הכל יחד.



הרכבת הברוסקטה:


1. קולים את פרוסות הלחם בתנור כ־5 דקות, עד שהן משחימות מעט והופכות לקריספיות.


2. מורחים בשן השום ובשמן הזית משני הצדדים.


3. מניחים את פרוסות העגבנייה על פרוסות הלחם הקלוי. מניחים את עלי הרוקט כאשר חלק מהעלה נחבא מתחת לעגבנייה וחלקו גלוי, כך שנוצר שתי וערב של צבעי אדום וירוק. מעל מניחים את גבינת העזים בפרוסות דקות. זולפים מעל 2־3 כפות רליש פלפלים ומגישים.