לא צריך סיבה מיוחדת להכין עוגות עשירות בציפוי ובקרם שימתיקו לנו את היום. החביבות עלי הן עוגות שוקולד מפונפנות, מצופות בשלל קרמים, במרקמים שונים, בציפויים שוקולדיים ועל הדרך, תוך כדי העבודה, אני לא שוכחת להוסיף גם תוספות מגוונות לציפוי.
חשוב לשמור על הזמנים ולהוציא את העוגה בזמן. אפייה ארוכה מדי תייבש את העוגה, וריבועי השוקולד יאבדו מאיכותם.
כדאי לצנן את העוגות על רשת ברזל, כדי שיגיע אליהן אוויר קר מכל הכיוונים, כולל התחתית. צינון כזה מונע אדי מים ולחות המרטיבים את תחתית העוגה. ניתן לקנות רשת ברזל עם רגליות קטנות בחנויות לציוד אפייה.
רוצים להיות יעילים? הכינו את העוגה והציפוי יום קודם, ואת ההרכבה - ביום שבו אתם מתכוונים להגישה.
החומרים: (לתבנית קפיצית
בקוטר 28 ס"מ; בתבנית שקוטרה 26 ס"מ העוגה תצא גבוהה יותר)
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
6 כפות סוכר
1 קופסת אבקת פודינג שוקולד אינסטנט
1 מכל שמנת מתוקה
1 קופסת אבקת פודינג וניל אינסטנט
¾ כוס חלב
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם מרגרינה
2 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
¼ כוס פתיתי שוקולד לעיטור