יודע כל מי שבוחר לצום בכיפור, שיש איזו התארגנות פנימית, פיזית ונפשית, הנעשית לקראת היום הזה. אבל יש גם התארגנות חיצונית, קולינרית. לא מדובר רק במאכלים שאותם אנו מכינים ומגישים לבני משפחתנו בארוחה המפסקת - כאלו שאינם כבדים, מלוחים והם בעיקר משביעים - אלא גם המנות שיוגשו עם סיום הצום.
החומרים: (לשתי תבניות אינגליש קייק)
25 גרם שמרים
45 מ"ל (3 כפות) חלב, או תחליפים כמו חלב סויה ומשקה שקדים
60 גרם סוכר
3 ביצים
½ ק"ג קמח מנופה
250 חמאה או מחמאה קרה, חתוכה לקוביות
10 גרם מלח
למלית התפוחים:
400 גרם (כ־3 תפוחים) מסוג גרני סמיט או פינק ליידי, קלופים וחתוכים לקוביות
½ כוס סוכר
½1 כפות דבש
¼ כפית תמצית וניל אמיתית
למריחה:
140 גרם ריבת שזיפים או כל ריבה אחרת
להברשה:
1 ביצה טרופה
לזיגוג:
½ כוס מים רותחים
במערבל חשמלי עם וו לישה מערבלים כ־2 דקות את השמרים, החלב והסוכר. מוסיפים את הקמח והביצים ולשים כ־5 דקות במהירות נמוכה, תוך כדי הוספת קוביות החמאה הקרה בהדרגה, עד להטמעתה בבצק.
150 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק
150 גרם אבקת סוכר
2 ביצים
⅓ כוס קמח תפוחי אדמה
100 גרם חמאה מומסת
לעיטור:
½ כוס דבש
1 כוס שקדים מולבנים, גרעיני דלעת ואגוזי פקאן
מניחים את השקדים בקערת מערבל חשמלי. מוסיפים את אבקת הסוכר, ובעזרת וו גיטרה מערבבים אותם יחד תוך כדי הוספת הביצים. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה והחמאה המומסת, עד לקבלת עיסת בצק אחידה.
200 גרם אבקת סוכר
200 גרם שקדים מולבנים
1 חלבון ביצה
1 כף מיץ לימון
אבקת קקאו בהירה או כהה
טוחנים במעבד מזון את השקדים ואבקת הסוכר. מוסיפים בהדרגה את החלבון ומיץ הלימון, ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה. נותנים למרציפן להתקרר קלות ויוצרים כדורים קטנים.
2 ביצים מס' 2
½ כוס דבש פרחים עדין
¼1 כוסות סוכר
½ כוס שמן קנולה
100 גרם חמאה מומסת
2 כוסות קמח לבן מנופה
קמצוץ מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כף קינמון
1 כוס קפה שחור חם
מניחים בקערת מערבל חשמלי את הביצים, הדבש והסוכר. מערבלים בעזרת וו גיטרה במשך כ־3 דקות. מוסיפים בזרם דק את השמן, תוך כדי ערבול, עד שכולו נבלע במסה. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל כ־2 דקות נוספות.