לקראת החג השני של סוכות ושמחת תורה החלטתי להכין עוגיות ועוגות ממולאות בכל טוב ומצופות בגלימת אבקת סוכר לבנה ועדינה. ללא קרמים או ציפויים כבדים, האבקה הזו, החגיגית כל כך, עושה עבורנו את כל העבודה וגם חוסכת קלוריות לא מעטות.
הכינו בצק פריך בסיסי לפי מתכון שאתם מכירים, או קנו בצק פריך מוכן. רדדו את הבצק על משטח מקומח. בעזרת חותכן בצורת לוחות הברית (שניתן לרכוש בחנויות האפייה) או באמצעות שבלונה שהכנתם בעצמכם, קרצו עוגיות.
למלית:
# 500 גרם תמרים מעוכים או ממרח תמרים
# 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
# 1 כפית גדושה קינמון טחון
# 2־3 טיפות מי פריחת הדרים (מי זְהֵר - לא הכרחי)
# 2 כפיות שמן
# ⅔ כוס מים
# 1 כפית תמצית וניל
# 1 כפית מי ורדים
# ½ כוס שמן
# ½3 כוסות קמח
# ½1 כוסות סולת
# 1 שקית אבקת אפייה
# 200 גרם חמאה או מחמאה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות
# ½–¾ כוס אבקת סוכר
הכנת המלית: מניחים את התמרים המעוכים בקערה ומוסיפים את האגוזים, הקינמון, מי פריחת ההדרים והשמן. מערבבים בכף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
# 250 גרם (¼1 כוסות) פירורי לחם
# 1 כוס יין אדום מתוק
# ½1 כוסות סוכר
# 200 גר' חמאה (או מרגרינה) מומסת
# 2 כפות קינמון טחון
# 2 כפות קליפה מגוררת של לימון
# 1 כוס שומשום קלוי
# 2 כוסות אגוזי מלך קלויים וקצוצים
# 2 כוסות משמשים מיובשים קצוצים
# 1 כוס תמרים לחים קצוצים
# ½ כוס צימוקים בהירים
# 16 עלי פילו גדולים
# 200 גר' חמאה (או מרגרינה) מומסת
# ¾ כוס אבקת סוכר (לא הכרחי)
להכנת המלית: שמים בקערה את פירורי הלחם ויוצקים עליהם את היין, תוך כדי בחישה. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים.
זאת ה-עוגה שלי לכבוד החג. עוגת תמרים נהדרת, נמוכה ועשירה, הסוחטת המון מחמאות. אפשר להקטין את כמות הסוכר או לוותר עליו לחלוטין, מכיוון שהתמרים מעניקים מספיק מתיקות.
# 6 ביצים מופרדות
# ¾ כוס סוכר
# מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
# מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
# ½ כוס קמח מצה מנופה
# 25 תמרים (מג'הול) מגולענים וחתוכים לפיסות
# ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
# ½ כוס אגוזי מלך טחונים דק
# ½ כפית קינמון
# קורט אבקת ג'ינג'ר (זנגביל)
# קורט אבקת ציפורן
# 1 כפית תמצית וניל
# ½ כוס אבקת סוכר
# מעט קינמון
מערבלים את החלמונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה חצי מכמות הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את שאר החומרים, מלבד החלבונים והסוכר הנותר. מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה ומעבירים לקערה.