במהלך השבוע מגיעות אלי בקשות רבות למתכונים קלים.
אחת הבקשות הפופולריות ביותר היא להכנת פיצה תוצרת בית, כזאת שאפשר להכין עם הילדים במהלך אחר צהריים יצירתי במיוחד ושניתן להגיש לארוחת הערב.
לכן בחרתי להציע מתכון לפיצה שאותה יכולים להכין ילדים מגיל 13 ומעלה לגמרי לבד: הם ילושו את הבצק, יכינו את הרוטב, ירכיבו את הפיצה ויאפו. מדובר בבצק שמרים, שאותו מרדדים דק והוא תופח במהלך האפייה. עליו מניחים רוטב פיקנטי, ומעל – שלל תוספות לפי הטעם האישי.
אם ילדיכם מעולם לא עבדו במטבח לפני כן, עליכם להיות בסביבתם בעת הכנת הפיצה, על מנת להדריך אותם ולהדגים להם את אופן הלישה, החיתוך וההרכבה. אם זאת לא הפעם הראשונה שלהם במטבח – צפו בהם מרחוק ותנו להם ליהנות מהעצמאות.
> במקום לחתוך עגבניות אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות.
> כדי לקצר את תהליך הכנת הרוטב אפשר לקנות רוטב מוכן לפיצה או לספגטי – על בסיס שום או בזיליקום.
> אפשר להשתמש ברוטב עגבניות עשיר שהוכן מראש.
> תוספות אפשריות לפיצה: כוס פטריות, טריות או משומרות, חתוכות לפרוסות; חצי כוס תירס משומר ומסונן או בצל גדול פרוס לטבעות.
½ ק"ג קמח מנופה
½ כפית מלח
3 כפות שמן (או 50 גרם מחמאה)
25 גרם (½ חבילה) שמרים לחים
¼1 כוסות מים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
100 גרם רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפיות אורגנו או בזיליקום מיובש (אפשר טרי)
¾1 כוס מים
½1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
1 כוס זיתים שחורים וירוקים
מכסים את הבצק במגבת ומשהים להתפחה במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מקמחים משטח עבודה. חוצים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול. מניחים את הבצק על תבנית אפייה משומנת. משמנים בשמן זית כסנטימטר משולי הבצק.
2. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש. בוחשים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מוסיפים את קוביות העגבניות והרסק, מערבבים ויוצקים את המים. מתבלים ומכסים. מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד כחצי כוס מים. בוחשים ובודקים את סמיכות הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
3. יוצקים מחצית מהרוטב על פני הבצק. מפזרים את טבעות הזיתים ואת הגבינה הצהובה. וכך מכינים גם את הפיצה השנייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180־190 מעלות) במשך כ־25 דקות.
5. מגישים חם.