זו הייתה תקופה מאתגרת: חג רדף שבת, שבת שהיא חג, והנה הגיעו ימים של שגרה. ובכל זאת, עבורי השבת היא סוג של חג. הפוגה מפנקת אחרי שבוע עמוס, ולכבודה אני נערכת בקפידה.
# 500 גרם קמח לבן מנופה (לגיוון אפשר להחליף מחצית מכמות הקמח בקמח מלא או בכוסמין)
# ¾ כוס שמן
# 1 כפית מלח
# 1–¾ כוס מים, לפי הצורך ולפי מידת ספיגת הקמח
למלית:
# 1 בצל חתוך לרצועות ומטוגן
# 1 תפוח אדמה גדול, מבושל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
# 1 צרור מנגולד או עלי תרד קצוצים דק
# 1 כף אורגנו או עלי בזיליקום קצוצים
# 3 כפות שמן זית
# ½ כוס גבינה צהובה מגוררת
# ½ כוס גבינה בולגרית מפוררת
# מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להברשה:
# 1 חלמון ביצה טרוף היטב עם כף מים או מעט שמן
לבזיקה:
# 1–2 כפות גרגרי שומשום
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי ½ ס"מ. קורצים עיגולים בכוס שקוטרה 10 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול ½ כף מהמלית.
מסדרים את כיסני הבצק ברווחים על גבי תבנית אפייה. מברישים בחלמון ביצה ובוזקים מעט גרגרי שומשום וקצח. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ–20 דקות ומצננים.
# 1 ק"ג עלי מנגולד (סלק ירוק)
# 4 חצילים בינוניים, פרוסים לעיגולים או לאורך
# שמן לטיגון
# 3 כפות שמן זית או שמן חמניות
# 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
# 250 גרם בשר בקר טחון
# מלח ופלפל לפי הטעם
# 2 ביצים
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך 3–2 דקות ומעבירים מיד למים קרים מאוד.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את החצילים עד שגוונם הופך להיות חום–זהבהב, מעבירים לנייר סופג.
מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים בשר טחון, מפוררים ומערבבים עד שהבשר משנה צבע לאפרפר.
מסדרים בתחתית תבנית (בקוטר 22 או 24 ס"מ) חמש שכבות: מתחילים בחצילים, מעליהם מנגולד, שכבת בשר ומנגולד ומסיימים בחצילים. בין כל שכבה בוזקים מעט מלח ופלפל.
# 4 כוסות קמח מנופה
# 50 גרם שמרים
# ½ כוס סוכר חום
# 2 חלמונים
# 1 כף דבש
# 1 כפית תמצית וניל
# ½ כוס חלב
# 1 כוס מים
# 100 גרם חמאה (או "מחמאה") רכה וחתוכה לקוביות גדולות
# ¼ כפית מלח
למריחה:
# 30–50 גרם חמאה (או "מחמאה") מומסת
# 1 כוס סוכר חום
# 2 כפות אבקת קקאו
# 1 כף קינמון טחון
# ½ כוס חוטי חלווה (מסולסלת)
להברשה:
# 1 חלמון טרוף עם כפית שמן
לסירופ:
# ½ כוס סוכר דמררה
# ¾ כוס מים
# 2 כפות רום
# 1 כפית תמצית וניל
על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ. מורחים במברשת את החמאה המומסת ובוזקים קינמון.
מסדרים את פרוסות הגלילה בתבנית, מניחים פרוסה אחת במרכז התבנית כשהיא מונחת על צדה החתוך (באופן שצורת השבלול גלויה לעין) ומסדרים את שאר הפרוסות מסביב.