צוק איתן: ניר צוק פותח מסעדה חדשה ויוצא מיפו ללב תל אביב

דווקא עכשיו בחר השף לפתוח את "מקלובר": מסעדה ערבית שמציעה "אווירה שכולה שמחה ואחווה". צוק: "אין פה הצהרה פוליטית, אבל אמונה באהבה ושלום היא הצהרה פוליטית מספיק חזקה בעיני"

רואי פרסול צילום: ללא
ניר צוק
ניר צוק | צילום: יח"צ

השף ניר צוק משיק מסעדה חדשה. ידיעה כזאת, בעולם מתפקד, לא הייתה מתברגת במדור התרבות. אולי במדור הקולינריה. אבל אנחנו הרי לא חיים בעולם לגמרי מתפקד. והרי לכם הידיעה במלואה: השף ניר צוק משיק מסעדה ערבית חדשה, "מקלובר", בלב תל אביב, דווקא בימים טרופים אלו.

"אוכל ערבי הוא שמחה גדולה עבורי. בחצי שנה האחרונה יצאתי למסע מרתק עם חברים וקולגות מומחים לאוכל ערבי ומקומי, עד שבניתי את התפריט הסופי. כל האוכל שיוגש יהיה טרי מחומרי הגלם הכי טובים שיש בארץ. אני מתרגש לקראת הלילות ב'מקלובר', שבטוח יהיו שמחים, טעימים ומלאים בחברים ובאווירה טובה".

"אני חולם על מסעדה ערבית כבר כמה שנים. הרעיון הוא ליהנות גם מהאוכל הטעים וגם מעולם מוזיקלי מופלא".

"שילוב של המאכל המפורסם מקלובה (תבשיל אורז הפוך עם בשר וירקות - ר"פ) והמילה בר, כדי שיהיה ברור על מה מדובר".

"כבר כנער נמשכתי מאוד לתבשילים של קוטפי הפירות בעסק של אבי, הערבים והבדואים. הם היו מביאים איתם לעבודה לשדות את האוכל הזה. וכמובן ש־20 שנות מסעדנות ביפו רק הגדילו את האהבה הזאת. בינתיים אני מקבל תגובות מאוד אוהדות. ברור לכל בר דעת שאין פה שום הצהרה פוליטית. רק הצהרה אמנותית".

"מאז ומעולם האמנתי שהתפקיד שלי הוא להיות בן אדם טוב ולעשות טוב ברדיוס הקרוב אלי. לא מעבר לזה. בחרתי לעסוק באמנות ובגסטרונומיה, ולא ללכת לפוליטיקה".

"עצם הא־פוליטי ואמונה באהבה ושלום היא הצהרה פוליטית מספיק חזקה בעיני".

"קולינרית, נפתחתי לטעמים מאוד מגוונים, וטכניקות בישול לא מסורתיות למטבח הצרפתי שעליו גדלתי. פוליטית, אתה מגלה שני דברים: שבני אדם הם בני אדם הם בני אדם, ואתה מגלה את כוחה הנורא של התקשורת לייצר משבר וקונפליקט, גם במקומות שאין בהם שום קונפליקט".

"אני חושב שכמו כל יוצר, אחרי 20 שנה אתה רוצה שינוי. וזה נראה לי נורמלי".

תגיות:
מסעדה
/
אוכל
/
ניר צוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף