שימו לב: כדי להצליח בכבישה חייבים להכין את הזיתים מראש. יש להשרות אותם במים לפחות שבוע ימים, ובכל יום להחליף את המים. אחר כך אפשר לחרוץ לאורכם 2–3 חריצים או לבקע אותם בעזרת עלי ומכתש או קופסת שימורים כבדה גדולה.
1 ק"ג זיתים ירוקים
1 לימון חתוך גס, בקליפתו
2–3 שיני שום חצויות, בקליפתן
1 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות עבות
3–2 גבעולי כוסברה או פטרוזיליה
1 ליטר מים
4 כפות מלח גס
¼ כוס שמן זית לכיסוי הזיתים בצנצנת
זיתים שלמים: שוטפים היטב את הזיתים, מניחים אותם בקערה ומשרים במשך 7–6 ימים. מחליפים את המים מדי יום.