יומני הכיבוש: סוד הקסם של זיתים תוצרת בית

עונת המסיק בעיצומה, וזה הזמן למלא צנצנות בזיתים כבושים, שחורים או ירוקים, שלמים או מבוקעים. הטעם כבר בפנים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
זיתים כבושים, פסקל, אוכל
זיתים כבושים, פסקל, אוכל | צילום: פסקל פרץ רובין

שימו לב: כדי להצליח בכבישה חייבים להכין את הזיתים מראש. יש להשרות אותם במים לפחות שבוע ימים, ובכל יום להחליף את המים. אחר כך אפשר לחרוץ לאורכם 2–3 חריצים או לבקע אותם בעזרת עלי ומכתש או קופסת שימורים כבדה גדולה.

1 ק"ג זיתים ירוקים

1 לימון חתוך גס, בקליפתו

2–3 שיני שום חצויות, בקליפתן

1 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות עבות

3–2 גבעולי כוסברה או פטרוזיליה

1 ליטר מים

4 כפות מלח גס

¼ כוס שמן זית לכיסוי הזיתים בצנצנת

זיתים שלמים: שוטפים היטב את הזיתים, מניחים אותם בקערה ומשרים במשך 7–6 ימים. מחליפים את המים מדי יום.

תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
זיתים כבושים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף