סופרים קלוריות? הכינו עוגיות קטנות או בינוניות. ממש בגודל ביס אחד או שניים. כך אפשר לשלוט על הקלוריות וליהנות מהן בלי ייסורי מצפון.
טיגון נכון 3. כדי לנקז את מרב השמן, הוציאו את המטוגנים בכף מחוררת. לאחר מכן צננו אותם על נייר סופג.
אחרי ניסיונות שונים שלא צלחו עם בצקים מוכנים שרכשתי ברשתות השיווק, המלצתי היא שתרכשו בצק עלים–שמרים מוכן מקונדיטוריות מתמחות. את הבצק שלי מצאתי מוכן למכירה בקונדיטוריית בוטיק סנטרל, בהזמנה מראש.
החומרים: (ל־18־20 יחידות, תלוי בגודל הקרונאט)
שמן לטיגון
קרם פטיסייר למילוי, מוכן
לציפוי בסוכר:
½ כוס אבקת סוכר מדוללת במעט מים או במיץ תפוזים, או רויאל אייסינג לבן מוכן (להשיג בחנויות המתמחות)
לעיטור סוכר:
½ כוס גרגירי סוכר (אפשר להוסיף ½ כפית קינמון)
100 גרם חמאה
½ כוס סוכר
3 כפות אבקת קקאו
1 כף אבקת קפה נמס
½ כוס מים
100 גרם שוקולד מריר
לעיטור:
סוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס או אגוזים
ממלאים את הקרונאט בקרם הפטיסייר, מגלגלים בסוכר או בסוכר עם קינמון. ניתן לחלופין לצפות ברויאל אייסינג או באבקת הסוכר המדוללת.
להכנת ציפוי השוקולד: שמים בסיר קטן את החמאה, הסוכר, אבקת הקקאו ואבקת הקפה הנמס. ממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה, מוסיפים את המים והשוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת אחידה. ממלאים בקרם הפטיסייר המוכן ומצפים בציפוי השוקולד. ניתן לעטר בסוכריות, בשבבי קוקוס או בשברי אגוזים, לפי טעמכם.
עשרות גרסאות יש לשבקייה (סבקייה), העוגיות המעוצבות מהמטבח המרוקאי. מדובר ברצועות בצק ששזורות ומסולסלות זו בזו, רק שלעתים הרצועות נחתכות בסכין והן חלקות בקצותיהן, ולפעמים משוננות כשהן נחתכות בגלגלת לחיתוך מעוצב. גם טכניקות הסלסול והחזקת הרצועות לפני הטיגון מגוונות.
בתום הטיגון עוגיות השבקייה עוברות טבילה בסירופ סוכר ויש מי שמעטר אותן בזרעי שומשום, בפיסטוקים גרוסים או בסוכריות צבעוניות.
לבצק:
500 גרם קמח מנופה
1 כף סוכר
½ כף מלח
½ כוס שמן
1 כף חומץ
2 טיפות מי ורדים או מזהר (תמצית פרחי הדרים)
קורט אבקת סודה לשתייה
1–1¼ כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
½ ק"ג סוכר
½1 כוסות מים
מיץ מ–1 לימון
לעיטור (לא הכרחי):
½ כוס זרעי שומשום, סוכריות צבעוניות או פיסטוקים קצוצים
מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק. מרימים את הרצועות ממשטח הבצק, רצועה כן ורצועה לא, וכורכים אותן זו בזו. יוצרים רצועות מוצלבות כמו פרח. מניחים על תבנית מקומחת או מרופדת בנייר אפייה, או על משטח סיליקון. בדרך זו מכינים את שאר הבצק.
את פרחי השבקייה ניתן ליצור במכשיר מתכת עם שבלונת הפרח הנבחר. טובלים בבלילת בצק ומשחררים לשמן החם לטיגון עדין. זו דרך מתוקה לגיוון המטוגנים של חנוכה.
החומרים: (לכ־50 פרחי שבקייה בינוניים)
2 כוסות מים
1 ביצה
3–2 טיפות תמצית וניל
2 כוסות קמח מנופה
¼ כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
לסירופ סוכר:
1 כוס מים
½1 כוסות סוכר
2 כפיות מיץ לימון
1 שקית סוכר וניל
אופציונלי: קליפת לימון מגוררת או רצועה דקיקה של קליפת לימון או 1 מקל קינמון או 2 טיפות מי תפרחת הדרים או מי ורדים
מחזיקים את המכשיר מספר שניות בשמן, מנענעים בקלילות ומשחררים את השבקייה אל השמן (אפשר להיעזר בשיפוד עץ או בחוד סכין כדי לנתק את הבצק מהמכשיר). שימו לב לא להשאיר את הבלילה בשבלונה יותר ממספר שניות בשמן, כי אז הפרח מתגבש ומתייצב על מתכת השבלונה ולא ניתק ממנו.
להכנת הסירופ: שמים בסיר בינוני את המים, הסוכר, מיץ הלימון וסוכר הווניל. מבשלים על להבה בינונית במשך כ–30–25 דקות, עד שמתקבל סירופ צמיגי. מוסיפים את נותני הטעם שבחרתם, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 2–1 דקות. טובלים את פרחי השבקייה בסירופ ומוציאים. מצננים ומגישים.