כמה פעמים יצאתם לארוחה רומנטית במסעדה הממוקמת בבית מלון? תנו לנו לנחש: עם מגוון כל כך גדול, מגרה ואטרקטיבי של מקומות קולינריים, סביר להניח שהתשובה היא אפס. מיהם האנשים המוזרים שמוציאים את כספם על ארוחת ערב דווקא בבית מלון? התדמית הכבדה, המיושנת והארכאית של מסעדות בתי המלון רק מספקת את הסיבה להדיר את רגלינו מהמקום לאחר השקיעה.
מאחורי המנות מסתתר כאמור השף אלון הירטנשטיין, השף הצעיר ביותר במלון דיוויד אינטרקונטיננטל. הירטנשטיין חלם כבר מגיל צעיר מאוד להיות שף. ההשראה והתשוקה שלו לבישול הגיעו מאמו, שממנה למד שיטות בישול בסיסיות. המסע לפסגה החל עם שחרורו מהצבא. בגיל 20 הוא נרשם לבית הספר ללימודי קולינריה בבית הספר תדמור בהרצליה, וזמן קצר לאחר שסיים את לימודיו הוצעה לו התמחות בת חודשיים שהובילה להעסקתו במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב בשנת 2007. בימים אלה הגה את תפריט הבריאות, המשלב גם מנות כמו סלט קינואה ודלעת ערמונים צלויים עם חמוציות ואגוזי לוז, עגבניות מגי צרובות עם ארוגולה ופילה סלמון נורווגי אפוי בתנור עם קרם כרובית וכורכום וסלסת ברוקולי. תנו לו צ'אנס, אנחנו עוד נשמע עליו.