המון מנות מוכרות עוברות במטבח מתיחת פנים על מנת להתאימן לכל בני המשפחה ובעיקר לילדים. אתם בוודאי מכירים את הנושא מקרוב: הילד הזה לא אוהב ירקות, והשני לא אוהב ממולאים והשלישי לא מוכן לטעום מאכלים שהטקסטורה שלהם לא ברורה. ויש מי שאצלו בצלחת החלוקה ברורה וכל מנה מקבלת את המקום שלה, וחלילה שמנה אחת תיגע באחרת.



בביתי הפרטי המלחמה היא עם דגים. כשאני מנסה להכין מנת דג, הכלל הראשון הוא שהוא יהיה מפולט לגמרי. כלומר, ללא אדרות. האמינו לי, נדרשו לי עשרות בדיקות, וסגנונות בישול שונים עברו תחת ידי על מנת לחבב את הדגים על הזאטוטים, ללא הועיל. וכך קרה שגם קציצות הדגים הנהדרות שאותן אני מכירה מבית ילדותי לא עברו את ועדת הביקורת של ילדי.



כאן התחיל הפרויקט למציאת הנוסחה. זה התחיל עם תבלינים מעניינים והמשיך עם תוספות לעיסה, שתפקידם היה לטשטש מעט את הדג ולהבליט את הטעם שלהם. פעם הוכנס לחם ופעם שיבולת שועל, פעם תפוחי אדמה ופעם בטטה, ובמקרה אחר הבצל הירוק החליף את היבש. וכך, כמו במסע לגילוי הטעם, הגעתי לקציצות הדגים שקיבלו גוון ירקרק הודות לכמות הגדולה של עשבי התיבול. על אף הצבע, הם זכו להצלחה אדירה אצל הילדים ואין מאושרת ממני.



 לפורטל הקולינרי של פסקל



טיפסקל



הסוד העיקרי להצלחה הוא התוספות לעיסת הדגים, שיכולות להשתנות בהתאם לטעמכם. לא אוהבים כוסברה? החליפו בירק אחר; לא אוהבים בהרט? השתמשו בכמון ומעט קינמון; אוהבים עיסה אוורירית? הוסיפו יותר ביצים, ואם אתם מעדיפים עיסה דחוסה, הפחיתו את מספר הביצים. שחקו עם העיסה עד שתתאים לכל בני המשפחה.




קציצות דגים


החומרים (ל־35־40 קציצות):


1 בצל יבש גדול חתוך לרבעים


1 גזר בינוני חצוי


חופן עלים וגבעולי כוסברה שטופים היטב


חופן עלים וגבעולי פטרוזיליה שטופים היטב


6 שיני שום בינוניות


½ ק"ג דגים טחונים (אפשר לבחור כל דג, לפי טעמכם)


2־1 ביצים


2 כפות גדושות פירורי לחם או 2־1 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות היטב


½ כפית כמון


¼ כפית פפריקה חריפה


1 כפית בהרט


מלח ופלפל לפי הטעם



אופן ההכנה:


1. מכניסים לקערת מעבד חשמלי את הבצל, הגזר, הכוסברה, הפטרוזיליה ושיני השום. מרסקים אותם במספר פולסים לקבלת מרקם אחיד.


2. מעבירים לקערה רחבה את עיסת הירק, מוסיפים את הדגים הטחונים, ביצה אחת, פירורי לחם


והתבלינים. מערבבים לקבלת מרקם אחיד וחלק. אם העיסה קשה מדי, אפשר להוסיף את הביצה השנייה. מערבבים ומשהים במקרר כרבע שעה.


3. מחממים שמן במחבת רחבה ושטוחה. הטיגון הוא בשמן רדוד בגובה ½1 ס"מ, בדומה לטיגון שניצלים. נוטלים מעט מעיסת הדגים וצרים ממנה קציצה


עגולה בקוטר 3־2 ס"מ או יותר, לפי בחירתכם.


מניחים את הקציצות במחבת סמוכות זו לזו ומטגנים עד לקבלת גוון חום־זהבהב סביב שולי הקציצות.


4. הופכים את הקציצות. מטגנים עוד 3־2 דקות


ומניחים אותן על נייר סופג. בדרך זו מכינים את כל הקציצות. מצננים אותן קלות ומגישים לצד תוספת וסלט לפי טעמכם.