מבחינה היסטורית, זו לא המרגריטה היקרה ביותר - היא אפילו לא המרגריטה היקרה ביותר של התפוח הגדול. לפי אתר המזון The Daily Meal, טרקלין הגג בשדרה החמישית מס' 230 במנהטן השיק מרגריטה במחיר של 1,200 דולרים כבר ב-2013, ובחישובי אינפלציה זהו מחיר גבוה יותר נומינלית.
מה הופך משקאות כאלו ליקרים כל כך? התשובה היא בדרך כלל מרכיבים מאוד יקרים ונדירים, במיוחד סוגי וויסקי וברנדי עתיקים מאוד. זו תשובה סבירה כשמדובר במשקאות מומצאים כמו "חמשת הכוכבים", אבל היא מוזרה מאוד אם לוקחים בחשבון את העובדה שמרכיבים אלו כלל לא כלולים במרגריטות. הקוקטייל הזה, המפורסם ביותר בדרום אמריקה, הומצא לכאורה בקנטינה של Hussong בעיר אנסנדה, מקסיקו בשנת 1941. שברמן אחד יצר אותו לכבודה של לקוחה קבועה בשם מרגריטה הנקל, בתו של השגריר הגרמני למקסיקו באותה עת. הוא לא הכיל דבר מלבד טקילה, מיץ ליים סחוט טרי, וליקר תפוזים מקסיקני הקרוי קונטרוי (או שהיה זה מקבילו הצרפתי קוואנטרו, תלוי בגירסה של הסיפור ששמעתם). מעניין לציין שהקנטינה של Hussong גדלה מאז וכיום יש לה סניף נוסף במפרץ מנדליי בלאס וגאס - שם ניתן לקבל מרגריטה דומה למדי לזו ההיסטורית בתמורה ל-10 דולרים בלבד.
הבעיה הגדולה ביותר במרגריטה הזו אגב היא שהיא קפואה, ומעולם לא טעמתי מרגריטה קפואה שהייתה שווה 12 דולרים, וודאי שלא 12 מאות.
לפי הסטנדרטים הללו, מרגריטת המיליארדר היא די פשוטה, אפילו שהיא מכילה קוניאק, שהוא בקושי מרכיב קונבנציונאלי במתכוני מרגריטות. היא נרקחה על-ידי ג'ייסון גולדשטיין, מנהל מזון ומשקאות של ה-"לונדון בר" שממוקם בתוך המלון London NYC, וזהו המקום היחיד שבו ניתן גם לטעום אותה. מרכיבי הפרימיום במתכון כוללים את הקוניאק Louis XIII ואת הטקילה Patrón en Lalique Serie 1, הוצאה מוגבלת מבית פטרון בעלות של 7,500 דולרים לבקבוק, ממנה יוצרו רק 500 יחידות (אם כי השם מעיד על כך שיתכן וסדרה מס' 2 לא רחוקה מלצאת גם היא לשוק).