בטקס פרסי האוכל הבא, הנערך מדי שנה, יש להוסיף קטגוריה חדשה: “כותב התפריטים הלירי של השנה". את הפרס יעניק הוגה הז’אנר, אייל שני, שאף אחד מהמתמודדים לא יוכל להשתוות לשירתו בדבר “העגבנייה הבוסרית שנקטפה בדמי חייה מערוגות ביתה ומדממת אצלי במחבת".
בין המתמודדים על הפרס בשנת 2016, אם קטגוריה זו תיכלל (והיא לא), אפשר יהיה למנות גם את כותב התפריטים של ARIA. וכך כתב על מנה לדוגמה: “צלעות טלה צעיר מנצרת על קרם גזר בוכרי עם ציר טלה". הפיוטים לכל אורך התפריט מרנינים, עדינים, מגרים – אבל האם הם עומדים בציפיות? תכף נברר.