"העולם נהיה מהיר יותר", אומר צ'זרה בנוונוטו, הבעלים של יקב פיו צ'זרה שבאיטליה. "עד שנות ה־80 יישנו את יין הברברסקו שמונה שנים באותה חבית. היום זה נחשב ללוקסוס, ויש לנו יינות צעירים יותר, כי המגמה השתנתה". האם תרבות האינסטנט פלשה לנו גם לכוס היין?
הפגישה עם צ'זרה התקיימה בשבוע שעבר בתל אביב. בזמן שטעמנו את היינות שהביא איתו מארץ המגף, הוא סיפר שהיקב המשפחתי היה מהראשונים שייצרו יין למכירה באיטליה. עד אז כל אחד הכין את היין למשפחתו. ייצור יין התחיל כתשוקה, לא כמקור פרנסה, וזה, אומר צ'זרה, המתכון להצלחה.
הסיבה שבגינה הגיע צ'זרה לישראל היא חודש בניחוח איטלקי ברשת המשקאות Wine & More. חודש מרץ יוקדש כולו לאוהבי ארץ המגף ברשת, ובמהלכו יוצעו ללקוחות המבקרים בסניפים יינות איטלקיים לטעימה וערבי טעימות סביב שולחן. בנוסף, עורכת הרשת הגרלה בין לקוחותיה, והפרס הראשון הוא טיסה לאיטליה.
יקב פיו צ'זרה נוסד בשנת 1881 על ידי סבא רבא רבא שלו, צ'זרה פיו, שהאמין בפוטנציאל ובאיכות של ברולו, ברברסקו, ברברה ויתר היינות הגדולים של פיימונטה. מאז, כבר חמישה דורות, מייצרת משפחת צ'זרה יינות לפי מיטב המסורת של פיימונטה, במרתפים העתיקים בלב העיירה אלבה.
לצ'זרה יש הרבה כבוד ליצרנים בפיימונטה. מרביתם, כמו ביקב פיו צ'זרה, אוהבים את המסורת ומשמרים אותה. לתפיסתו של צ'זרה, יין יש לייצר וגם לצרוך בהרבה סבלנות.
כמה זה עולה בישראל? פיו צ'זרה גאבי: 129 שקלים, פיו צ'זרה ברברה ד'אלבה: 139 שקלים, פיו צ'זרה ברברה ד'אלבה פידס: 249 שקלים ופיו צ'זרה ברולו: 490 שקלים.
אירועי טעימות והדרכות ברשת Wine & More. 3.9 (היום), סניף ראשון לציון, 20:00; 21.3 (חמישי), סניף הוד השרון, 20:00; 29.3 (חמישי), סניף רעננה, 20:00
ביום שלישי שעבר נערך הגמר בישראל של תחרות הקוקטיילים בקרדי לגאסי, ורבים לא הופתעו כששמעו מי הזוכה. הברמן בר שירה הוא אחד השמות הבולטים בתחום הקוקטיילים – ולא סתם. הוא היה הברמן הראשון בישראל שייצג את המדינה בתחרות הוורלד קלאס הבינלאומית והיה שותף בבניית תפריט האלכוהול ב"דלי", ב"אימפריאל" וב"לה אוטרה".
שלושה שופטים בינלאומיים בחרו בשירה פה אחד, והעניקו לו כרטיס כניסה לגמר בקרדי לגאסי העולמי, שיתקיים בסן פרנסיסקו באפריל, מול 42 מתמודדים מרחבי העולם.
ולאלה מכם שרוצים לעשות את זה בבית, קבלו את המתכון לקוקטייל הזוכה של בר שירה, "הגמל המשוגע":
30 מ"ל מרטיני רוסו
30 מ"ל מיץ ליים
20 מ"ל סירופ סוכר
90 מ"ל לאגר בהיר
ביום חמישי שעבר הושק לקהל המבלים בירושלים מקום בילוי חדש עם 55 בירות מחבית. בר "55" נפתח לפני שלוש שנים ביס פלאנט בראשון לציון על ידי איציק אדרי (מבעלי טמפל בר, בלאק וטרנטינו). הבר מחזיק בשיא ישראלי עם 55 ברזים המציעים מגוון עצום של בירות. אדרי החליט להרחיב את פעילות הבר, ופתח לו אח צעיר ביס פלאנט בעיר הבירה.
הייחודיות היא במערכת המזיגה המשוכללת של המקום, ואוהבי הבירה יוכלו ללגום מהחבית בירות אייל, חיטה, סטאוט, לאגר, טראפיסטיות, בירות בטעמים ובירות בלעדיות, בנוסף למבחר הקוקטיילים, האלכוהול והאוכל.
שעות פעילות סניף יס פלאנט ירושלים: ראשון־שישי מ־18:00 ועד אחרון הלקוחות, שבת מ־12:30 ועד אחרון הלקוחות