עלו על הגל: מסעדת 'על המים' היא מקום אידיאלי לערבי הקיץ

המיקום המחייב הליכה ברגל, קרם הפופקורן המוגש עם כבד האווז ודגם הסירה מעץ שמשמש כצלחת - כל אלה הופכים את חווית האכילה למושלמת, כמעט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סלמון מקורמל, מסעדות
סלמון מקורמל, מסעדות | צילום: בועז לביא
2
גלריה

מי שיחפש את מסעדת "על המים" בווייז יגיע למקום חשוך למדי ונטול ריחות המרמזים על הימצאותו של מקום קולינרי בסביבה. "סליחה, אתם יודעים איפה המסעדה?", אנחנו מפריעים לעוברים ולשבים, תושבי הרצליה פיתוח, באמצע ג'וגינג לילי. חלקם אדישים, חלקם לא יודעים, ואחת שולחת אותנו דרומה, הרחק־הרחק מעבר לים.

נעים ב"על המים", ויש מנות מצוינות לצד כאלה הזקוקות לריענון. יחד עם אלכוהול (ואולי בעתיד ייתנו הנחה גם לבני 40 פלוס) – נדמה לנו שזו יכולה להיות פתיחה מצוינת לבילויי הקיץ הקרבים.

"על המים", חוף השרון 4, הרצליה, 09-9511812

ממולאים ב"גברת פלפלת". צילום: יח"צ
ממולאים ב"גברת פלפלת". צילום: יח"צ | ממולאים ב"גברת פלפלת". צילום: יח"צ

אבל לא תמיד זה היה כך. כמה שנים בקפיטריה של אוניברסיטת אריאל הספיקו לה: הלחץ, הכמויות האדירות והטיפול האינסופי בבישולים, בניקיונות ובמתן פתרונות לכל סטודנט גרמו לגילה אבידן לפרוש בשיא ולהקים מקום קטן, אינטימי וקסום למדי שנקרא "גברת פלפלת", שם שמתאים לה כמו כפפה לסיר.

יחד עם בן זוגה (שמתפקד כמלצר, כשוטף כלים וכפרטנר מצוין לפטפוטים בעלמא), הם מצליחים לבשל מנות מענגות, תוך כדי חיוכים. כן, נדמה שהם מבסוטים מהחיים. ויש להם סיבה טובה: קהל הלקוחות שלהם נאמן ומתרחב מיום ליום. הם אוהבים את הרוגע, את השקט ואת האוכל הטרי.

תגיות:
מסעדות
/
דגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף