• את בצק הפילו מפשירים במקרר למשך כמה שעות לפני העבודה. בזמן ההכנה על דף אחד מכסים במגבת לחה את שאר הדפים, כדי למנוע את התייבשותם.
• את שערות הקדאיף מפשירים ממש סמוך להכנה על משטח העבודה.
• מוסיפים לשערות הקדאיף שמן או חמאה מומסת שיאפשרו עיצוב ועבודה נוחה. ניתן להוסיף גם אבקת סוכר למתיקות קלה.
• שערות קדאיף אפויות אפשר לשמור בכלי סגור למשך כמה ימים ולהשתמש בהן להכנת קינוחים שונים.
• את בצק העלים יש להפשיר במקרר, ולעבוד איתו כשהוא קר מאוד.
• המליות חייבות להיות קרות כדי שלא ימסו את הבצק.
• את המלית הנוזלית חייבים לסנן לפני שמתחילים במילוי.
• רצוי להבריש את בצק העלים במעט ביצה טרופה כדי שהוא יבריק לאחר האפייה.
350 גרם ממרח שוקולד
200 גרם חלווה בטעם וניל, מפוררת לפירורים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
10 דפי פילו מופשרים
1 כוס פירורי לחם
מניחים דף פילו על משטח העבודה ומרססים אותו קלות בתרסיס שמן. בוזקים עליו פירורי לחם ומניחים מעליו דף נוסף. גם את הדף הזה מרססים בתרסיס שמן. חותכים את דף הפילו לארבעה חלקים שווים.
במרכז כל ריבוע מניחים כף ממלית השוקולד ומגלגלים לגליל, מהחלק הקרוב אליכם אל החלק הרחוק. מהדקים את הקצוות וצובטים אותם מעט, כך שתתקבל צורת סגירה של עטיפת סוכרייה. בדרך זו מכינים את יתר הסוכריות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים את הסוכריות הממולאות ברווחים שווים בתבנית. מרססים בתרסיס שמן את סוכריות הפילו שבתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך כ–20 דקות.
החומרים: (ל־18 יחידות)
3–2 כפות שמן זית
200 גרם עלי תרד בייבי
200 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת
50 גרם צנוברים קלויים
6 דפי פילו מופשרים
מניחים עלה פילו על משטח עבודה וחותכים אותו לרוחבו, לקבלת שלוש רצועות שוות.
בקצה של כל רצועה מניחים כף מהמלית. מקפלים את הבצק לצורה של משולש. את המשולש הזה מקפלים לכיוון השני למשולש נוסף וכך הלאה עד לסוף הרצועה. בדרך זו מכינים את כל הפסטלים.
1 בצל קצוץ
200 גרם בשר בקר טחון
2 כפות סילאן
מלח לפי הטעם
100 גרם קשיו קצוצים, קלויים ומומלחים
50 גרם צימוקים
200 גרם קדאיף מופשר
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה מומסת
סילאן
מניחים את הקדאיף בקערה, מוסיפים את המרגרינה המומסת ומערבבים בעדינות. נוטלים מעט משערות הקדאיף ומשטחים בכף היד. מניחים במרכז כף מהמלית, סוגרים ומעצבים לצורת משולש. בדרך זו מכינים את כל שאר המשולשים.
החומרים: (ל־25־30 יחידות)
400 גרם חמאת בוטנים
100 גרם שוקולד צ'יפס
200 גרם קדאיף מופשר
100 גרם חמאה מומסת
1½ כוסות סוכר
1 כוס מים
כף מיץ לימון
מניחים את הקדאיף המופשר בקערה, יוצקים עליו את החמאה המומסת ומערבבים בעדינות.
נוטלים מעט משערות הקדאיף ומשטחים על משטח העבודה. מניחים במרכז כפית מהמלית, סוגרים ומעצבים את הקדאיף לצורת כדור. בדרך זו מעצבים את כל הכדורי הקדאיף.
מסדרים את הכדורים הממולאים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך כ–20 דקות, עד שהם מזהיבים.
ביצה ועגבניות מיובשות
החומרים: (ל־20 יחידות)
1 ק"ג בצק עלים מופשר
5 ביצים קשות פרוסות דק
100 גרם ממרח עגבניות מיובשות
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה טרופה
½ כוס שומשום
מורחים על כל עיגול מעט ממרח עגבניות מיובשות. מניחים מעל פרוסת ביצה קשה ומעט גבינה מגורדת. מברישים בביצה טרופה את שולי הבצק וסוגרים לצורת אוזן המן.
בדרך זו מכינים את כל הבצק.
החומרים: (ל־20 יחידות)
1 ק"ג בצק עלים מופשר
1 ביצה טרופה
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
¾ כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן מומס
לעיטור:
תותים, דובדבני אמרנה בסירופ, עלי נענע, אבקת סוכר
מברישים בביצה הטרופה את שולי העיגולים וסוגרים לצורה של אוזן המן תוך שמקפידים להשאיר פתח למילוי. מסדרים ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך כ–20 דקות ומצננים (אם מרכז הבצק התנפח באפייה, מועכים אותו קלות באצבע).
במערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב והאינסטנט פודינג. מוסיפים בתנועות קיפול את השוקולד הלבן המומס.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את המאפים הריקים. מעטרים בפרוסות תותים, עלי נענע ודובדבני אמרנה, ובוזקים מעט אבקת סוכר.