לא על היין לבדו: חוויה קולינרית שלמה שמתחילה מביקור ביקב

במתחם תשבי, שהפך עם השנים למרכז בילוי של ממש, ניתן למצוא גם מאפייה, מזקקה, חנות שוקולד ומסעדה. ורק בשביל פילה הלברק שווה לקחת יום חופש ולתת גיחה לזכרון יעקב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שלי ורוד | צילום:

שם המשפחה מחייב: כל חמשת הדורות לבית משפחת תשבי עסקו, במישרין או בעקיפין, בעבודות היקב המקומי. ב-1882, עת עלו מליטא מלכה ומיכאל חמילצקי (את שם המשפחה החדש, תשבי, קיבלו מהמשורר הלאומי ביאליק, כאות הוקרה לאירוח החם שלו זכה מידיהם), החלו לטעת כרמים בזכרון יעקב לבקשת הברון אדמונד דה רוטשילד. מאז לא ניסתה מרבית המשפחה, על שושלתה הענפה, למרוד במוסכמות.

בעונת האביב, שזה ממש עכשיו, מובלים לקוחות המסעדה לשבת בחוץ תחת הגפן וליהנות מארוחות של השף בעל השם המאתגר גונטר בידרמן. רגע לפני שאתם מטלפנים להזמין מקום, קחו בחשבון שלושה דברים: המסעדה כשרה, היא חלבית, והיא פתוחה בימי חול עד 15:30 בלבד. בשבת, בשל כשרותה, היא סגורה. במילים אחרות: תצטרכו לקחת יום חופש מהעבודה על מנת לבדוק אם הביקורת שנכתבת פה רלוונטית לכם.

בסיום הארוחה ניתן ליהנות ממבחר קינוחים העשויים משוקולד ולרונה, השוקולד הטוב בעולם אשר מיובא לישראל בלעדית על ידי יקב תשבי. מהשוקולד יוצר השף קונדיטור של היקב, עדן אלקובי, מבחר מתוקים וקינוחים.

"תשבי", כביש 652,

04-6288195

תגיות:
מסעדות
/
יקבים בארץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף