מצפון יפתח השולחן: טיול קולינרי אביבי בחלק הכי ירוק של המדינה

הגולן והגליל פורחים וכך גם הסצנה הקולינארית: מסעדת בשרים מעולה, עראק ונשנושי דגים על חוף הכנרת, יקב עם יין מצוין וגבינות מעלות וארוחת בוקר מפנקת אחרי שנת לילה בצימר מדהים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ריזוטו ארטישוק במסעדת טיביס
ריזוטו ארטישוק במסעדת טיביס | צילום: בועז לביא
5
גלריה

דווקא עכשיו, שניה לפני פסח ושוורת המטיילים שיגדשו את השבילים והמסעדות, דווקא עכשיו כשמזג האוויר לא סגר על עצמו ואנחנו נהנים מאווירה של קיץ תאילנדי רק בלי האננס והשייקים, דווקא עכשיו כשיש פריחה מדהימה והמסעדות עדיין לא כשרות לחלוטין. דווקא עכשיו זה הזמן להבריז מהעבודה ולצאת ליומיים של אוכל, יין, פירות אקזוטיים ונוף מדהים בצפון הרחוק (טוב נו.. תלוי למי).

אחרי שחיסלנו את רוב הצידה כבר בשעה הראשונה ועצרנו פעמיים לקפה ופיפי הגענו לעצירה הראשונה שלנו.

לפרטים והזמנות - בית שלום מטולה - 04-6940767, www.beitshalom.co.il

עגל חלב ומח עצם במסעדת הבוקרים. צילום: בועז לביא
עגל חלב ומח עצם במסעדת הבוקרים. צילום: בועז לביא

על התפריט אחראי יפתח צפריר (דריס קצבים ועוד). המסעדה כשרה ולמי שלא מסוגל לזוז אחרי הסטייק שלו יש גם כפר נופש מפנק ממש ליד ומלא אטרקציות לכל המשפחה.

ארוחת בוקר מפנקת בעין גב. צילום: יח"צ
ארוחת בוקר מפנקת בעין גב. צילום: יח"צ | ארוחת בוקר מפנקת בעין גב. צילום: יח"צ
פיש אנד צ'יפס במפגש הדייגים. צילום: יח"צ
פיש אנד צ'יפס במפגש הדייגים. צילום: יח"צ

מפגש בדייגים הוא חובת עצירה לכל מי שנמצא באיזור או לא. האווירה הבייתית, שולחנות העץ וריח הים עושים את העבודה. המקום פתוח בימים שלישי וחמישי החל מהשעה 20:00 .אחת לחודש מתקיימים ערבי טברנה כמיטב המסורת עם מוסיקה יוונית הרבה אוזו יין בירה וחברים.

לפרטים והזמנות - מנהל מפגש הדייגים- טל ציון -  054-5658009

הביקור ביקב כולל צפייה בסרטון, הסבר על היינות, טעימות יין ממבחר יינות היקב בליווי כיבוד קל, תהליך ייצור היין ועוד. לקבוצות ניתן להזמין ארוחות בוקר, צהריים וערב, בתיאום מראש. כל יינות יקב "בזלת הגולן " הינם כשרים למהדרין וכמובן המקום סגור בשבתות וחגים.

יואב לוי, בעלי יקב בזלת. צילום: יח"צ
יואב לוי, בעלי יקב בזלת. צילום: יח"צ | יואב לוי, בעלי יקב בזלת. צילום: יח"צ

למידע ופרטים - 04-6965010, 054-7478306, www.bazelet-hagolan.com

הסיור נמשך כשעה וחצי ומלווה בטעימה מפירות הבוסתן, שתייה קרה, ליקרים מיוחדים וגלידות  ומתקיים בתיאום מראש. ניתן לערוך אירועים במקום ויש שם מרחב עוצר נשימה וטאבון ענקי שממנו טעמנו פיתות לוהטות ותבשיל לחמאעג׳ון מדהים. חובה חובה לכל גיל ואדם. באמת מהנה.

מה אכלנו? התחלנו קודם בקוקטייל קריר ובלחמים שנעשו במקום יחד עם ממרחים ונקניקים תוצרת בית כדי להתחמם, המשכנו לנקניקיות כפריות, ריזוטו  ארטישוק מדהים, ניוקי של ערמונים,  סלטים  גדושים בשלל ירקות טריים, נתח משובח של פורטהאוס, צלעות טלה עסיסיות ועוד. בשר הוא חלק עיקרי כאן והוא מיושן במקום אבל גם צמחונים וילדים ימצאו פינוקים קולינריים . סיימנו ב- עוגת גבינה אפויה עם סבלה פיסטוק ן-פאדג' שוקולד וברנדי מושחת.

למי שלא מכיר, שף חיים טיבי, יליד צפת, הוא שף ותיק ומוערך שניהל במשך עשור את מסעדת מוסקט הידועה במצפה הימים.

המסעדה פתוחה כל ימות השבוע. למידע והזמנות – 04-6330885

עייפות, שבעות ומרוצות התחלנו את המסע חזרה לעיר הפשע והאוכל תל אביב עם טעם עז של עוד.

תגיות:
מסעדות
/
רמת הגולן
/
צפון הארץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף