מה שחסר: האוכל בהרברט סמואל הוא חגיגה לעיניים, אבל לא בדיוק זה

האוכל במסעדה הכשרה בהרצליה נראה ממש טוב. אבל חסר בו אותו "משהו" שיהפוך את הטעם לבלתי נשכח. וגם, מחירי השתייה גבוהים במיוחד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הרברט סמואל
הרברט סמואל | צילום: מיכל רביבו, "תאנים צלויות ועדשים כתומות"

היא כל כך יפה, זה צובט בלב שלך. "הרברט סמואל" הכשרה בהרצליה יפה, ענוגה, נעימה, מצודדת, נאה ונאווה, אפילו כיפית, עד שמתחשק ממש להתגורר בה. בצד המערבי חלונות גדולים שמהם נשקף נוף למרינה ובה סירות מסודרות זו לצד זו, ובצד המזרחי מקררי ענק על גבי הקירות שבתוכן שוכבים, כמו אותן סירות, בקבוקי יין במרווחים סדורים וקבועים.

גם לוקוס הפילה (152 שקלים) הוא מנה עם העזה - הפעם מנצחת. בטטה לבנה מתובלת בעושר, הדג עשוי במידה הנכונה ונימוח בפה, ואפילו צ'יפס הבטטה, הבון־טון של המסעדות שתכף יוצא מכל החורים, דקיק, קראנצ'י וטעים. מנת הפיצ'י בטעם קיץ (92 שקלים) היא פסטה בעבודת יד ברוטב עגבניות ושמן זית ומעט מדי נתחי דג. מנה מעניינת, כזו שהיתה מסקרנת את שופט "מאסטר שף" יונתן רושפלד ומי שהקים את המסעדה ופרש ממנה בקול תרועה, אבל לא בטוח שהיתה מזכה את בעליה במעבר לשלב הבא. הפסטה מענגת אבל לא אחידה בנוקשותה. "בעיה בביצוע", היה רושפלד מזעיף.

"הרברט סמואל" היא מסעדה נעימה וטעימה, אבל היא בעיקר בעלת פוטנציאל למשהו גדול יותר.

"הרברט סמואל", מלון ריץ–קרלטון, השונית 2, הרצליה פיתוח, 073-2037707

תגיות:
מסעדות
/
הרצליה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף