אומנם מדובר בתערובת של פירות מיובשים, טחונים ומתובלים, ועדיין יש הבדל בין החרוסת בעדות השונות. בכל מטבח מעשירים את החרוסת באגוזים, בתמרים ובצימוקים, אך היחס בין הכמויות משתנה. יש המוסיפים לחרוסת סילאן, אחרים מוסיפים פירות כמו רימון, תפוחים, בננות או שזיפים. יש מי שקוצץ את התמרים דק לעומת אלו המשתמשים במחית תמרים מוכנה.
- ½ ק"ג תמרים מעוכים
- ¾־1 כוס יין אדום מתוק
- 200 גרם אגוזי קליפורניה גרוסים דק
- 100 גרם שקדים טחונים דק
- ½ כוס צימוקים בהירים
- 1 תפוח עץ גרני סמית קלוף ומגורר דק
- ½ כפית קינמון טחון
מניחים את התמרים בסיר, מוסיפים את היין ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את שאר החומרים ובוחשים לעיסה אחידה ומוצקה. מסירים מהאש ומחכים שיצטנן מעט. יוצרים כדורים ומניחים לייבוש.
- 250 גרם תמרים מעוכים
- ½־1 כוס יין אדום מתוק
- 150 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
- 100 גרם שקדים טחונים דק
- ½ כוס צימוקים
שמים את התמרים בסיר, מוסיפים את היין ומבשלים על להבה נמוכה. מערבבים ומוסיפים את כל שאר החומרים. בוחשים לעיסה אחידה ומוצקה, מסירים מהלהבה וצרים כדורים. מניחים לייבוש.
- 200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
- 200 גרם צימוקים ללא חרצנים
- 200 גרם תמרים מגולענים
- 2 תפוחים
- 2 בננות
- קליפת תפוז מגוררת
- ¼־½ כוס יין אדום מתוק או מיץ תפוזים
שמים את השזיפים, הצימוקים והתמרים בקערה. מכסים במים, משהים כשעה ומסננים.
קולפים את התפוחים ומסלקים את הליבה. טוחנים במעבד מזון את הפירות יחד עם התפוחים והבננות. מעבירים את העיסה לקערה, מוסיפים את קליפת התפוז והיין, מערבבים היטב ויוצקים לקערית הגשה. מעטרים באגוזים הקצוצים או החמוציות.
- 100 גרם אגוזי פקאן
- 100 גרם שקדים
- 50 גרם פיסטוקים (פיסטוק חלבי)
- 50 גרם תמרים
- 50 גרם צימוקים
- 1 חבוש
- 1 אגס
- 1 תפוח
- 3 כפות רסק תפוחי עץ
- ½ כפית זנגביל טחון
- ¼ כפית קרדמון (הל)
- ½ כוס יין מתוק
מסירים מהחבוש, מהאגס ומהתפוח את הליבה, וטוחנים את כל המרכיבים. מוסיפים את התבלינים ובוחשים היטב עד שמתקבלת עיסה יציבה שממנה צרים כדורים בגודל אחיד.
- 1 כוס תפוחי עץ מגוררים
- ½ כוס שקדים או אגוזים קצוצים
- ¼ כוס צימוקים
- ½ כפית קינמון טחון
- 2־1 כפות קמח מצה
מערבבים את כל החומרים בקערה בינונית. מוסיפים את היין בהדרגה עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
- 30 תמרים מגולענים
- 10 תאנים מיובשות
- ¾ כוס אגוזים
- ½ כוס שקדים
- ½ כפית זנגביל טחון
- ½ כפית קינמון טחון
- 2 כפות זרעי שומשום
- ¼ כפית הל טחון
קוצצים או מרסקים במעבד מזון את החומרים מלבד היין. מעבירים את כל החומרים לקערה ומוסיפים בהדרגה את היין עד לקבלת תערובת אחידה.
החומרים: (ל־8־6 מנות)
- 300 גרם תמרים טחונים
- 6 כפות מים
- ½־¾ כוס יין אדום מתוק
- ½ כוס אגוזים טחונים
- ½ כוס שקדים טחונים
- 10 ערמונים טחונים
- ½ כפית קינמון טחון
- ½ כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה:
שמים את התמרים, המים והיין בסיר ומבשלים על להבה נמוכה. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את האגוזים, השקדים והערמונים, בוחשים היטב ומוסיפים את הקינמון והציפורן. מערבבים עד לקבלת תערובת יציבה ואחידה. מסירים מהלהבה.
- 150 גרם צימוקים בהירים
- 150 גרם צימוקים כהים
- 100 גרם תמרים מגולענים
- 75 גרם שקדים
- 150 גרם אגוזי מלך
טוחנים את כל החומרים ומוסיפים את מיץ הענבים. בוחשים היטב.
- 500 גרם תמרים מגולענים
- 50 גרם (½ כוס) אגוזים
- 50 גרם (½ כוס) שקדים
- ¼ כוס גרגרי רימון או 2 כפות רכז רימונים
- 1 כוס מיץ תפוזים
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת המרקם הרצוי.
- 500 גרם תמרים מעוכים
- ¾־1 כוס יין אדום מתוק
- 200 גרם אגוזי קליפורניה גרוסים דק
- 100 גרם שקדים טחונים דק
- ½ כוס סילאן
- ½ תפוח עץ גרני סמית קלוף ומגורר דק, או בננה מרוסקת
- ½ כפית קינמון טחון
- ¼ כפית ציפורן טחון
- ¼ כפית זנגביל
- קורט פלפל שחור